Blu-ray-opptakere fra Panasonic

Annonse
Annonse
forfatter

Både DMR-BCT83 og BCT73 har TV-mottakere med HD-oppløsning, mulighet for strømming av sendinger og opptak i flere rom, samt Miracast, nettleser og oppskalering til Ultra-HD oppløsning (4K), som er fire ganger oppløsningen til det som til nå har vært kjent som full HD-oppløsning. Panasonic lover dessuten god brukervennlighet.

DMR-BCT83 er sølvfarget med 1 TB minne. DMR-BCT73 er svart og har 500 GB minne. Bortsett fra dette er modellene identiske.

DMR-BCT83 er sølvfarget med 1 TB lagringsplass.
DMR-BCT83 er sølvfarget med 1 TB lagringsplass.

Alt-i-ett
Vi snakker en digital TV-dekoder, harddiskopptaker og 3D Blu-ray-spiller med opptaksfunksjon i ett. En komplett løsning for å se, ta opp, lagre og spille av HD-program. Doble HD-tunere gjør at du kan ta opp ett program mens du ser et annet. Eller ta opp to program samtidig som du ser film på Blu-ray, DVD eller fra harddisken. Det er dessuten mulig å se et program i stuen, og samtidig strømme et annet HD-program til et nettbrett eller en annen TV gjennom husets trådløse internettilkobling (Wi-Fi).

Kapasitet
DMR-BCT83 med 1 TB harddisk gir opptil 684 timer med program i HD-kvalitet, mens BCT73 gir halvparten. Sett sendinger på pause, for deretter å gjenoppta på et senere tidspunkt, eller spol tilbake opptil 90 minutter med Rewind Live TV-funksjonen. Dette forutsetter at den samme kanalen har stått på de siste 90 minuttene.

DMR-BCT73 er svart og har 500 GB lagringsplass, men er ellers identisk med BCT83.
DMR-BCT73 er svart og har 500 GB lagringsplass, men er ellers identisk med BCT83.

3D-innhold
3D-innhold kan overføres i full HD-oppløsning fra Blu-ray og 3D-kamera til skjermen du ønsker å se det på. Du kan også konvertere 2D-innhold til 3D. Intensiteten i 3D-effekten kan tilpasses ved hjelp av 3D Effect Controller.

Annonse

4K oppskalering
Om du er blant de som har investert i en storskjerm med 4K-oppløsning, kan Panasonics Blu-ray-opptaker oppskalere alt innhold til 4K. Dette kan TV-en fra før, så gjenstår det å se hvilken av de to som gjør den beste jobben.

God lydkvalitet
Panasonic lover også glimrende lydkvalitet. Blant annet med modusen ”pure sound”, som gjør at overflødige komponenter deaktiveres, som harddisken, TV- og radiomottagere. Dermed kan også viften gå på lavere gir, for å unngå unødvendige forstyrrelser og susing, når du hører på musikk. At harddisken deaktiveres i denne modusen, tar vi som et tegn på at du ikke kan lagre rene lydfiler på denne.

Interaktivt
Opptakerne gir mulighet for å flytte internett til TV-en, inkludert inkludert alt fra video-on-demand til sosiale nettverk og Skype, hvor du kan ha videosamtaler med andre mennesker. En integrert nettleser finnes også. Tjenesten Miracast gjør det dessuten mulig å spille av både lyd og bilde fra en smarttelefon eller nettbrett direkte til TVen.

DIGA Player for iOS og Android gjør at du kan sende TV-programmer eller opptak fra TV til et nettbrett eller smarttelefon. Søk etter innhold med nøkkelord. Bildet kan flyttes mellom TV-en og smarttelefonen på direkten med et enkelt fingersveip, slik at du ikke trenger å gå glipp av noe.

I DLNA-nettverket fungerer opptakeren som en sentral server for film, video, foto og musikk. Spillerne kan enkelt ta i mot JPEG-filer, 3D-bilder i MPO-format, i tillegg til MPEG2- og ACVHD-video direkte fra et SD-minnekort. Spillerne får tilgang til innholdet fra andre enheter gjennom nettverket og som en klient.

Annonse

Ekstra lagringsplass
Hvis du skulle ha angst for å fylle harddisken, kan minnekapasiteten enkelt utvides med en eller flere USB-harddisker. Faktisk kan opptil åtte eksterne harddisker kobles til, med opptil 2 TB lagringskapasitet hver. Så slipper du å gå glipp av en eneste episode av Downton Abbey mens du er på ferie, grunnet full harddisk. Opptakene kan lagres etter sjanger, og på et senere tidspunkt kan de spilles av direkte fra den ekstra harddisken.

Disk-brenning
Innholdet fra eksterne harddisker, tilkoblede kameraer kan også brennes til Blu-ray/DVD uten at innholdet først må overføres til den egne harddisken. Vi vil gjette på at dette ikke går fra originale, kopibeskyttede Blu-ray-disker og DVD-er.

DMR-BCT83 og og DMR-BCT73 lanseres i begynnelsen av oktober, til henholdsvis 6.495 og 5.495 kroner

panasonic.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!