BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Blu-ray-opptakere fra Panasonic

Både DMR-BCT83 og BCT73 har TV-mottakere med HD-oppløsning, mulighet for strømming av sendinger og opptak i flere rom, samt Miracast, nettleser og oppskalering til Ultra-HD oppløsning (4K), som er fire ganger oppløsningen til det som til nå har vært kjent som full HD-oppløsning. Panasonic lover dessuten god brukervennlighet.

DMR-BCT83 er sølvfarget med 1 TB minne. DMR-BCT73 er svart og har 500 GB minne. Bortsett fra dette er modellene identiske.

DMR-BCT83 er sølvfarget med 1 TB lagringsplass.
DMR-BCT83 er sølvfarget med 1 TB lagringsplass.

Alt-i-ett
Vi snakker en digital TV-dekoder, harddiskopptaker og 3D Blu-ray-spiller med opptaksfunksjon i ett. En komplett løsning for å se, ta opp, lagre og spille av HD-program. Doble HD-tunere gjør at du kan ta opp ett program mens du ser et annet. Eller ta opp to program samtidig som du ser film på Blu-ray, DVD eller fra harddisken. Det er dessuten mulig å se et program i stuen, og samtidig strømme et annet HD-program til et nettbrett eller en annen TV gjennom husets trådløse internettilkobling (Wi-Fi).

Kapasitet
DMR-BCT83 med 1 TB harddisk gir opptil 684 timer med program i HD-kvalitet, mens BCT73 gir halvparten. Sett sendinger på pause, for deretter å gjenoppta på et senere tidspunkt, eller spol tilbake opptil 90 minutter med Rewind Live TV-funksjonen. Dette forutsetter at den samme kanalen har stått på de siste 90 minuttene.

DMR-BCT73 er svart og har 500 GB lagringsplass, men er ellers identisk med BCT83.
DMR-BCT73 er svart og har 500 GB lagringsplass, men er ellers identisk med BCT83.

3D-innhold
3D-innhold kan overføres i full HD-oppløsning fra Blu-ray og 3D-kamera til skjermen du ønsker å se det på. Du kan også konvertere 2D-innhold til 3D. Intensiteten i 3D-effekten kan tilpasses ved hjelp av 3D Effect Controller.

4K oppskalering
Om du er blant de som har investert i en storskjerm med 4K-oppløsning, kan Panasonics Blu-ray-opptaker oppskalere alt innhold til 4K. Dette kan TV-en fra før, så gjenstår det å se hvilken av de to som gjør den beste jobben.

God lydkvalitet
Panasonic lover også glimrende lydkvalitet. Blant annet med modusen ”pure sound”, som gjør at overflødige komponenter deaktiveres, som harddisken, TV- og radiomottagere. Dermed kan også viften gå på lavere gir, for å unngå unødvendige forstyrrelser og susing, når du hører på musikk. At harddisken deaktiveres i denne modusen, tar vi som et tegn på at du ikke kan lagre rene lydfiler på denne.

Interaktivt
Opptakerne gir mulighet for å flytte internett til TV-en, inkludert inkludert alt fra video-on-demand til sosiale nettverk og Skype, hvor du kan ha videosamtaler med andre mennesker. En integrert nettleser finnes også. Tjenesten Miracast gjør det dessuten mulig å spille av både lyd og bilde fra en smarttelefon eller nettbrett direkte til TVen.

DIGA Player for iOS og Android gjør at du kan sende TV-programmer eller opptak fra TV til et nettbrett eller smarttelefon. Søk etter innhold med nøkkelord. Bildet kan flyttes mellom TV-en og smarttelefonen på direkten med et enkelt fingersveip, slik at du ikke trenger å gå glipp av noe.

I DLNA-nettverket fungerer opptakeren som en sentral server for film, video, foto og musikk. Spillerne kan enkelt ta i mot JPEG-filer, 3D-bilder i MPO-format, i tillegg til MPEG2- og ACVHD-video direkte fra et SD-minnekort. Spillerne får tilgang til innholdet fra andre enheter gjennom nettverket og som en klient.

Ekstra lagringsplass
Hvis du skulle ha angst for å fylle harddisken, kan minnekapasiteten enkelt utvides med en eller flere USB-harddisker. Faktisk kan opptil åtte eksterne harddisker kobles til, med opptil 2 TB lagringskapasitet hver. Så slipper du å gå glipp av en eneste episode av Downton Abbey mens du er på ferie, grunnet full harddisk. Opptakene kan lagres etter sjanger, og på et senere tidspunkt kan de spilles av direkte fra den ekstra harddisken.

Disk-brenning
Innholdet fra eksterne harddisker, tilkoblede kameraer kan også brennes til Blu-ray/DVD uten at innholdet først må overføres til den egne harddisken. Vi vil gjette på at dette ikke går fra originale, kopibeskyttede Blu-ray-disker og DVD-er.

DMR-BCT83 og og DMR-BCT73 lanseres i begynnelsen av oktober, til henholdsvis 6.495 og 5.495 kroner

panasonic.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!