Blu-ray hvor enn du er

forfatter

Bærbare DVD-spillere går det 13 på dusinet av. Ikke koster de noe heller. De fleste av dem er dessuten små pg lette, og perfekte å ha med på reise. Eller festet bak på nakkestøttene i bilen.

Bærbare Blu-ray-spillere derimot. De få som finnes er store, tyngre, og koster skrekkelig mye penger. Panasonics første bærbare BD-spiller for eksempel, tømte lommeboken for 7.000 kroner.

Siden har prisene falt, og Philips PB9001 koster 2.995 kroner, hittil billigst.

PB9001 er en tradisjonell bærbar spiller. Det vil si at den er større og tyngre enn for eksempel en bærbar NextBase DVD-spiller.

Philips-spilleren har en skjerm man vipper opp, og toppladet avspillemekanikk. Høyttalere er integrert i skjermen, og den leveres med fjernkontroll.

Skjermen på 9-tommer støtter ikke HD-oppløsning, men 800 x 480 piksler. Greit nok for en skjerm av denne størrelsen.

Men den støtter selvfølgelig full 1080 HD-oppløsning via HDMI-utgangen, slik at man får en fullverdig HD-opplevelse når man plugger PB9001 i TV-en hjemme eller på hytta. Og man får full 7.1 kanals surroundlyd om anlegget hjemme støtter det.

Den spiller ikke av 3D-filmer.

Spilleren har også en USB-inngang, som man kan plugge en minnepinne i, og se bilder, filmer eller høre musikk som ligger på minnepinnen, med PB8001.

Philips leverer bæreveske og 12V sigarettenneradapter, lyd og bildekabel, og ladbart batteri med spilletid på tre timer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.