Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

BeoVision 11 – nytt flaggskip fra Bang & Olufsen

Slanke TV-er og god lyd går normalt ikke hånd i hånd, men det vil ikke Bang & Olufsen være med på.

Skrevet av / 10.10.12 - 22:52
BeoVision 11 – nytt flaggskip fra Bang & Olufsen

Under en eksklusiv event i København løftet Bang & Olufsen sløret av sin 11. Beovision-modell.

BeoVision 11 tar over for BeoVision 10 – TV-en som satte B & O tilbake på TV-kartet med sin tidløse «bilderamme» design, flott bildekvalitet og høy lydkvalitet i en og samme pakke.

BeoVision 11 kommer i 40, 46 og 55” med finpusset bildeteknikk, Smart-funksjoner, Apple TV-integrasjon, 3D og kraftige innebygde høyttalere. Som vanlig er det ikke snakk om noen billig fornøyelse – rundt 80.000 kroner må du regne med å betale for den største modellen.

Kjernen i den nye modellen er en 200 Hz LCD-skjerm med LED-kantbelysning og Bang & Olufsens egenutviklede, meget kraftige bildemotor. Med BeoVision 11 introduseres blant annet 360° Automatic Picture Control, en 360 graders lyssensor som registrerer lysforholdene i rommet langt mer nøyaktig enn ordinære lyssensorer – ikke bare foran skjermen, men også bak og på sidene – slik at den kan tilpasse lysstyrke og kontrast best mulig til omgivelsene. TV-en har også et mørkt kontrastglass med en overflatebehandling som forhinder refleksjoner og lysinnslipp.

TV-en er naturligvis også 3D-kompatibel, og støtter dessuten de nyeste smart-tjenestene fra samarbeidsprosjektet Smart TV Alliance der blant andre Philips og LG er med på utviklersiden.

Ekstra fet lyd

Tradisjonen tro for B & O er også lyddelen tatt spesielt godt hånd om. BeoVision 11 er utstyrt med doble ¾” diskanter, 2” mellemtoner og 4” basselementer i de innebygde stereohøyttalerne skjult bak stoffronten under skjermen.

Hver av de seks høyttalerelementene drives av en dedikert 32 watts ICEpower forsterker, og er installeret i trykkammer med gummioppheng for å unngå vibrasjoner i tv-kabinetett. Innebygd DSP-teknikk sørger for å tilpasse lyden til ulikt TV-innhold som musik, sport, drama, og film.

Skulle man ønske å utvide lydopplevelsen, kommer BeoVision 11 med en innebygd surrounddekoder som kan forsyne opptil 12 lydkanaler til surroundlyd, samt kontrollere lyd i flere rom via eksterne, aktive Bang & Olufsen-høyttalere.

Mange tilkoblingsmuligheter
BeoVision 11 støtter DLNA-standarden som gjør det mulig å streame musikk og film fra smartmobiler, nettbrett og nettverksharddisker over nettverket. I tillegg har den trådløs internettilkobling på 2,4 eller 5 GHz samt et Ethernet-inngang til softwareoppdateringer, to USB-innganger, tre kontakter til styring av eksterne enheter og hele seks HDMI-innganger. Sist men ikke minst har skjermen innebygd «lomme» for Apple TV i kabinettet.BeoVision 11 har fire plasseringsmuligheter. I rom hvor man foretrekker en vendbar skjerm, tilbyr B & O elegante motoriserte gulvstands og veggbraketter, som begge kan styres via fjernkontrollen. Et mer konvensjonelt veggfeste, og B & O sitt karakteristiske staffelistand er også tilgjengelig.

Pris og tilgjengelighet
BeoVision 11 fås i 40, 46 og 55 tommers skjermstørrelser. Frontstoffet er tilgjengelig i seks farger, mens rammen fås i sølv eller svart, med svart eller hvit farge på bakplaten.

Beovision 11 blir tilgjengelig hos autoriserte Bang & Olufsen forhandlere fra midten av oktober.

Priser:
BeoVision 11 i 40”     cirka 47.000 NOK
BeoVision 11 i 46”    cirka 60.000 NOK
BeoVision 11 i 55”    cirka 80.000 NOK

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top