BeoVision 11 – nytt flaggskip fra Bang & Olufsen

Slanke TV-er og god lyd går normalt ikke hånd i hånd, men det vil ikke Bang & Olufsen være med på.
Annonse
Annonse
forfatter

Under en eksklusiv event i København løftet Bang & Olufsen sløret av sin 11. Beovision-modell.

BeoVision 11 tar over for BeoVision 10 – TV-en som satte B & O tilbake på TV-kartet med sin tidløse «bilderamme» design, flott bildekvalitet og høy lydkvalitet i en og samme pakke.

BeoVision 11 kommer i 40, 46 og 55” med finpusset bildeteknikk, Smart-funksjoner, Apple TV-integrasjon, 3D og kraftige innebygde høyttalere. Som vanlig er det ikke snakk om noen billig fornøyelse – rundt 80.000 kroner må du regne med å betale for den største modellen.

Kjernen i den nye modellen er en 200 Hz LCD-skjerm med LED-kantbelysning og Bang & Olufsens egenutviklede, meget kraftige bildemotor. Med BeoVision 11 introduseres blant annet 360° Automatic Picture Control, en 360 graders lyssensor som registrerer lysforholdene i rommet langt mer nøyaktig enn ordinære lyssensorer – ikke bare foran skjermen, men også bak og på sidene – slik at den kan tilpasse lysstyrke og kontrast best mulig til omgivelsene. TV-en har også et mørkt kontrastglass med en overflatebehandling som forhinder refleksjoner og lysinnslipp.

TV-en er naturligvis også 3D-kompatibel, og støtter dessuten de nyeste smart-tjenestene fra samarbeidsprosjektet Smart TV Alliance der blant andre Philips og LG er med på utviklersiden.

Ekstra fet lyd

Tradisjonen tro for B & O er også lyddelen tatt spesielt godt hånd om. BeoVision 11 er utstyrt med doble ¾” diskanter, 2” mellemtoner og 4” basselementer i de innebygde stereohøyttalerne skjult bak stoffronten under skjermen.

Hver av de seks høyttalerelementene drives av en dedikert 32 watts ICEpower forsterker, og er installeret i trykkammer med gummioppheng for å unngå vibrasjoner i tv-kabinetett. Innebygd DSP-teknikk sørger for å tilpasse lyden til ulikt TV-innhold som musik, sport, drama, og film.

Skulle man ønske å utvide lydopplevelsen, kommer BeoVision 11 med en innebygd surrounddekoder som kan forsyne opptil 12 lydkanaler til surroundlyd, samt kontrollere lyd i flere rom via eksterne, aktive Bang & Olufsen-høyttalere.

Mange tilkoblingsmuligheter
BeoVision 11 støtter DLNA-standarden som gjør det mulig å streame musikk og film fra smartmobiler, nettbrett og nettverksharddisker over nettverket. I tillegg har den trådløs internettilkobling på 2,4 eller 5 GHz samt et Ethernet-inngang til softwareoppdateringer, to USB-innganger, tre kontakter til styring av eksterne enheter og hele seks HDMI-innganger. Sist men ikke minst har skjermen innebygd «lomme» for Apple TV i kabinettet.BeoVision 11 har fire plasseringsmuligheter. I rom hvor man foretrekker en vendbar skjerm, tilbyr B & O elegante motoriserte gulvstands og veggbraketter, som begge kan styres via fjernkontrollen. Et mer konvensjonelt veggfeste, og B & O sitt karakteristiske staffelistand er også tilgjengelig.

Pris og tilgjengelighet
BeoVision 11 fås i 40, 46 og 55 tommers skjermstørrelser. Frontstoffet er tilgjengelig i seks farger, mens rammen fås i sølv eller svart, med svart eller hvit farge på bakplaten.

Beovision 11 blir tilgjengelig hos autoriserte Bang & Olufsen forhandlere fra midten av oktober.

Priser:
BeoVision 11 i 40”     cirka 47.000 NOK
BeoVision 11 i 46”    cirka 60.000 NOK
BeoVision 11 i 55”    cirka 80.000 NOK