Search
Generic filters

BeoVision 11 – nytt flaggskip fra Bang & Olufsen

Slanke TV-er og god lyd går normalt ikke hånd i hånd, men det vil ikke Bang & Olufsen være med på.

Under en eksklusiv event i København løftet Bang & Olufsen sløret av sin 11. Beovision-modell.

BeoVision 11 tar over for BeoVision 10 – TV-en som satte B & O tilbake på TV-kartet med sin tidløse «bilderamme» design, flott bildekvalitet og høy lydkvalitet i en og samme pakke.

BeoVision 11 kommer i 40, 46 og 55” med finpusset bildeteknikk, Smart-funksjoner, Apple TV-integrasjon, 3D og kraftige innebygde høyttalere. Som vanlig er det ikke snakk om noen billig fornøyelse – rundt 80.000 kroner må du regne med å betale for den største modellen.

Kjernen i den nye modellen er en 200 Hz LCD-skjerm med LED-kantbelysning og Bang & Olufsens egenutviklede, meget kraftige bildemotor. Med BeoVision 11 introduseres blant annet 360° Automatic Picture Control, en 360 graders lyssensor som registrerer lysforholdene i rommet langt mer nøyaktig enn ordinære lyssensorer – ikke bare foran skjermen, men også bak og på sidene – slik at den kan tilpasse lysstyrke og kontrast best mulig til omgivelsene. TV-en har også et mørkt kontrastglass med en overflatebehandling som forhinder refleksjoner og lysinnslipp.

TV-en er naturligvis også 3D-kompatibel, og støtter dessuten de nyeste smart-tjenestene fra samarbeidsprosjektet Smart TV Alliance der blant andre Philips og LG er med på utviklersiden.

Ekstra fet lyd

Tradisjonen tro for B & O er også lyddelen tatt spesielt godt hånd om. BeoVision 11 er utstyrt med doble ¾” diskanter, 2” mellemtoner og 4” basselementer i de innebygde stereohøyttalerne skjult bak stoffronten under skjermen.

Hver av de seks høyttalerelementene drives av en dedikert 32 watts ICEpower forsterker, og er installeret i trykkammer med gummioppheng for å unngå vibrasjoner i tv-kabinetett. Innebygd DSP-teknikk sørger for å tilpasse lyden til ulikt TV-innhold som musik, sport, drama, og film.

Skulle man ønske å utvide lydopplevelsen, kommer BeoVision 11 med en innebygd surrounddekoder som kan forsyne opptil 12 lydkanaler til surroundlyd, samt kontrollere lyd i flere rom via eksterne, aktive Bang & Olufsen-høyttalere.

Mange tilkoblingsmuligheter
BeoVision 11 støtter DLNA-standarden som gjør det mulig å streame musikk og film fra smartmobiler, nettbrett og nettverksharddisker over nettverket. I tillegg har den trådløs internettilkobling på 2,4 eller 5 GHz samt et Ethernet-inngang til softwareoppdateringer, to USB-innganger, tre kontakter til styring av eksterne enheter og hele seks HDMI-innganger. Sist men ikke minst har skjermen innebygd «lomme» for Apple TV i kabinettet.BeoVision 11 har fire plasseringsmuligheter. I rom hvor man foretrekker en vendbar skjerm, tilbyr B & O elegante motoriserte gulvstands og veggbraketter, som begge kan styres via fjernkontrollen. Et mer konvensjonelt veggfeste, og B & O sitt karakteristiske staffelistand er også tilgjengelig.

Pris og tilgjengelighet
BeoVision 11 fås i 40, 46 og 55 tommers skjermstørrelser. Frontstoffet er tilgjengelig i seks farger, mens rammen fås i sølv eller svart, med svart eller hvit farge på bakplaten.

Beovision 11 blir tilgjengelig hos autoriserte Bang & Olufsen forhandlere fra midten av oktober.

Priser:
BeoVision 11 i 40”     cirka 47.000 NOK
BeoVision 11 i 46”    cirka 60.000 NOK
BeoVision 11 i 55”    cirka 80.000 NOK

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
13 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.