Bang & Olufsen i full surround

Med BeoLab 14 lover B&O en lyd som langt overgår høyttalernes fysiske størrelse.
Annonse
Annonse
forfatter

Med BeoLab 14 har Bang & Olufsen gått inn for å lage et snertent ”designsystem”, med en fyldig lyd fra stilfulle og kompakte satellitthøyttalere med tilhørende subwoofer.

Den runde utførelsen omringet av aluminium gir et formidabelt kvalitetsinntrykk, og systemet er meget lekkert å se på.

Subwooferen
Hjertet i systemet er den høyreiste, kjegleformete basshøyttaleren, eller subwooferen, som har innebygd forsterkning på hele 280 watt for å drive sitt 8-tommers nedoverrettet basselement. Den strekker seg i følge produsenten helt ned til 26 Hz, som gir et solid fundament til samtlige bassinstrumenter.

I subwooferen sitter dessuten den nødvendige forsterkningen til alle de andre høyttalerne i systemet. 140 watt til hver av dem. Dermed er separat forsterkning unødvendig.

BeoLab 14 kommer i to utgaver: En med fire satellitthøyttalere, og en med fem. Den med fire er ment å brukes med en TV fra B&O. TV-ens innebygde høyttalere vil nemlig da brukes til å gjengi senterkanalen, mens de BeoLab 14 tar seg av front-, bak- og subwooferkanalene.

Ingen surroundprosessering
Har du en hvilken som helst annen TV, skal du ha systemet med fem høyttalere. Vær oppmerksom på at BeoLab 14 ikke gjør noen surroundprosessering. Det betyr at du trenger en prosessor i tillegg, som for eksempel kan være en rimelig surroundreceiver med multikanals forforsterkerutgang. Koble denne til BeoLab 14, og styr anlegget på normalt vis via receiveren.

BeoLab 14 har romkorreksjon for subwoofer, som skal optimalisere lyden ut ifra dens plassering i rommet. Dermed har du mer fleksibilitet til å plassere den som du vil; i et hjørne, inntil veggen eller stående fritt ute på gulvet.

Veiledende utsalgspris blir fra 23.995 kroner.

bang-olufsen.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.