Atmos-høyttalere fra Triad

Amerikanske Triads nye kinohøyttalere har innebygde Atmos høydekanaler.
Annonse
Annonse
forfatter

Stadig flere hjemmekino-entusiaster fatter interessen for det tredimensjonale lydformatet Dolby Atmos. Flere receivermodeller kommer nå med innebygd Atmos-dekoder og mulighet til å drive  to eller fire høydekanaler. Men hva hvis man ikke har mulighet til å montere høyttalerne i taket slik Dolby anbefaler?

xbychd8azyiqxh6ej3eu

Da kan såkalte «Atmos enabled» fronthøyttalere være en utvei. Disse ser i utgangspunktet ut som vanlige stativhøyttalere, bare med en innebygd høydeseksjon. De ekstra høyttalerelementene sitter på toppen av høytttaleren, og er vinklet skrått opp i taket, slik at lyden vil reflekterse ned mot lytteren igjen og gi inntrykk av at lyden kommer ovenfra. Et prinsipp vi ennå har til gode å prøve ut, men som angivelig skal fungere overraskende bra i følge Dolby, gitt at man har et glatt, flatt tak uten absorberende materiale der lyden treffer.

Triad Speakers

Triad Bronze LR-H
Triad Bronze LR-H

Triad Bronze LR-H er en ny Atmos-forberedt fronthøyttaler med doble 5 1/2″ mellomtoner og domediskant. På toppen sitter det fire stykk 2″ fulltoneelementer som skal dirigere de riktige høydefrekvensene opp mot taket. Elementene kommer fra Scanspeak og er montert tett sammen for å gi konsentrert spredning og effektivitet. Høyttalerne har selvfølgelig bi-amping terminaler for å kobles til de respektive front- og høydekanalene på forsterkeren.

Annonse
image
Elementene sitter nedsenket og skjermet fra lytteposisjon, slik at man kun skal høre den reflekterte lyden fra taket.

LR-H modellen er klanglig matchet med senter- og bakhøyttalere i Bronze-serien fra Triad. I et Dolby 5.1.2 oppsett holder det med to LR-H-foran, mens man til 5.1.4 vil trenge LR-H både foran og bak.

Triad er et merke har vi ikke skrevet så mye om i Lyd & Bilde foreløpig, men hjemme i USA regnes de som en av pionérene innen innbyggingshøyttalere, og et av de mest populære merkene til custom installasjon. En kikk innom hjemmesiden triadspeakers.com avslører et bredt utvalg av både frittstående og on-wall/in-wall høyttalere samt subwoofere.

Triad Bronze-LR-H skal koste 1000 dollar per stykk. Norsk pris  er ikke kjent enda.

Norsk importør er NCMS.

 

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!