Search
Generic filters

Atmos-høyttalere fra Triad

Amerikanske Triads nye kinohøyttalere har innebygde Atmos høydekanaler.

Stadig flere hjemmekino-entusiaster fatter interessen for det tredimensjonale lydformatet Dolby Atmos. Flere receivermodeller kommer nå med innebygd Atmos-dekoder og mulighet til å drive  to eller fire høydekanaler. Men hva hvis man ikke har mulighet til å montere høyttalerne i taket slik Dolby anbefaler?

xbychd8azyiqxh6ej3eu

Da kan såkalte «Atmos enabled» fronthøyttalere være en utvei. Disse ser i utgangspunktet ut som vanlige stativhøyttalere, bare med en innebygd høydeseksjon. De ekstra høyttalerelementene sitter på toppen av høytttaleren, og er vinklet skrått opp i taket, slik at lyden vil reflekterse ned mot lytteren igjen og gi inntrykk av at lyden kommer ovenfra. Et prinsipp vi ennå har til gode å prøve ut, men som angivelig skal fungere overraskende bra i følge Dolby, gitt at man har et glatt, flatt tak uten absorberende materiale der lyden treffer.

Triad Speakers

Triad Bronze LR-H
Triad Bronze LR-H

Triad Bronze LR-H er en ny Atmos-forberedt fronthøyttaler med doble 5 1/2″ mellomtoner og domediskant. På toppen sitter det fire stykk 2″ fulltoneelementer som skal dirigere de riktige høydefrekvensene opp mot taket. Elementene kommer fra Scanspeak og er montert tett sammen for å gi konsentrert spredning og effektivitet. Høyttalerne har selvfølgelig bi-amping terminaler for å kobles til de respektive front- og høydekanalene på forsterkeren.

image
Elementene sitter nedsenket og skjermet fra lytteposisjon, slik at man kun skal høre den reflekterte lyden fra taket.

LR-H modellen er klanglig matchet med senter- og bakhøyttalere i Bronze-serien fra Triad. I et Dolby 5.1.2 oppsett holder det med to LR-H-foran, mens man til 5.1.4 vil trenge LR-H både foran og bak.

Triad er et merke har vi ikke skrevet så mye om i Lyd & Bilde foreløpig, men hjemme i USA regnes de som en av pionérene innen innbyggingshøyttalere, og et av de mest populære merkene til custom installasjon. En kikk innom hjemmesiden triadspeakers.com avslører et bredt utvalg av både frittstående og on-wall/in-wall høyttalere samt subwoofere.

Triad Bronze-LR-H skal koste 1000 dollar per stykk. Norsk pris  er ikke kjent enda.

Norsk importør er NCMS.

 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.