CES 2012

Lyd & Bilde har landet i Las Vegas og er på plass for å gi deg de hotteste elektronikknyhetene!
Annonse
Annonse
forfatter

Consumer Electronics Show skjer hvert år i januar og tiltrekker seg over 100.000 journalister fra hele verden, og i  løpet av en uke lanseres over 20.000 nye elektronikkprodukter.

Showbyen Las Vegas er uten sidestykke når det kommer til show, gambling og festligheter. Og hva passer vel bedre som bakteppe for lanseringen av årets hotteste elektronikknyheter!

Som forventet spiller smarttelefoner og nettbrett en dominerende rolle på årets messe. Flere titalls konkurrenter står i kø for å utfordre Apple på hjemmebane, og verken Samsung, Google, Nokia eller Microsoft har sovet i timen i det siste. Dette får vi nå se resultatene av i form av svært kraftige smartmobiler og nettbrett til svært attraktive priser. Bransjen setter «alle kluter» inn på smart-markedet, som er i stadig vekst, særlig for modeller som kan utfordre iPhone på pris.

For en TV-tester er det selvfølgelig årets TV-nyheter som ligger ens hjerte nærmest, og her skorter det heller ikke på spennende ting. Samsung og LG har endelig klart å gjøre OLED-teknologien tilgjengelig i store skjermformater, og begge lanserer 55 tommer store OLED-skjermer her i Las Vegas. Prisene er foreløpig stive – rundt 8.000 dollar snakkes det om – men denne utviklingen bærer i alle fall bud om at et bredere OLED-tilbud står på trappene. Uten å være sikre tipper vi at 2013 blir året hvor OLED blir allment tilgjengelig i et populært TV-format.

For oss «vanlige dødelige» som ønsker seg en skarp , men likevel ikke hinsides dyr storskjerm skjer det imidlertid mye interessant på 4K-fronten. Store TV-er med 4K eller QuadHD oppløsning som det også kalles, kommer for fullt i 2012, og her vil Sharp, Toshiba for ikke å glemme LG og Samsung være blant nøkkelspillerne.

Annonse

Den tradisjonelle Hi-Fi bransjen stiller også relativt mannsterke på årets messe, og både Hegel og Electrocompaniet er tilstede for å skape blest om produktene sine internasjonalt. Vi tar turen innom disse, for det er god sjanse for å se (og) høre noe vi ennå ikke har lånt øre til hjemme enda.

Dette er kun en kort stemningsrapport før messen åpner for fullt i kveld norsk tid. Følg med på lydogbilde.no for de siste og mest interessante AV-nyhetene! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.