Årets teknologifest

Lyd & Bilde har landet i Las Vegas og er på plass for å gi deg de hotteste elektronikknyhetene!

Consumer Electronics Show skjer hvert år i januar og tiltrekker seg over 100.000 journalister fra hele verden, og i  løpet av en uke lanseres over 20.000 nye elektronikkprodukter.

Showbyen Las Vegas er uten sidestykke når det kommer til show, gambling og festligheter. Og hva passer vel bedre som bakteppe for lanseringen av årets hotteste elektronikknyheter!

Som forventet spiller smarttelefoner og nettbrett en dominerende rolle på årets messe. Flere titalls konkurrenter står i kø for å utfordre Apple på hjemmebane, og verken Samsung, Google, Nokia eller Microsoft har sovet i timen i det siste. Dette får vi nå se resultatene av i form av svært kraftige smartmobiler og nettbrett til svært attraktive priser. Bransjen setter «alle kluter» inn på smart-markedet, som er i stadig vekst, særlig for modeller som kan utfordre iPhone på pris.

For en TV-tester er det selvfølgelig årets TV-nyheter som ligger ens hjerte nærmest, og her skorter det heller ikke på spennende ting. Samsung og LG har endelig klart å gjøre OLED-teknologien tilgjengelig i store skjermformater, og begge lanserer 55 tommer store OLED-skjermer her i Las Vegas. Prisene er foreløpig stive – rundt 8.000 dollar snakkes det om – men denne utviklingen bærer i alle fall bud om at et bredere OLED-tilbud står på trappene. Uten å være sikre tipper vi at 2013 blir året hvor OLED blir allment tilgjengelig i et populært TV-format.

For oss «vanlige dødelige» som ønsker seg en skarp , men likevel ikke hinsides dyr storskjerm skjer det imidlertid mye interessant på 4K-fronten. Store TV-er med 4K eller QuadHD oppløsning som det også kalles, kommer for fullt i 2012, og her vil Sharp, Toshiba for ikke å glemme LG og Samsung være blant nøkkelspillerne.

Den tradisjonelle Hi-Fi bransjen stiller også relativt mannsterke på årets messe, og både Hegel og Electrocompaniet er tilstede for å skape blest om produktene sine internasjonalt. Vi tar turen innom disse, for det er god sjanse for å se (og) høre noe vi ennå ikke har lånt øre til hjemme enda.

Dette er kun en kort stemningsrapport før messen åpner for fullt i kveld norsk tid. Følg med på lydogbilde.no for de siste og mest interessante AV-nyhetene! 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.