Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets Surroundreceivere

Her er de de beste Surroundreceivere vi har testet i 2010

Skrevet av / 20.01.11 - 17:00
Årets Surroundreceivere

Surroundreceiver – Budsjettklasse – Yamaha RX-V767
Velutstyrt og veloppdragen
Yamahas nye receiver er godt utstyrt med mange funksjoner. Høydekanaler løfter lydbildet, og det finnes til og med platespillerinngang.
Med RX-V767 har Yamaha jobbet videre med utseendet etter forgjengeren RX-V765, som for første gang hadde fått et friskt og moderne utseende etter en hel del generasjoner med trauste bokser og oransje tegnruter. Nå har tiden kommet for et mer elegant utseende og hvitt lys i displayet.

Yamaha har platespillerinngang av typen MM. SCENE-funksjon gjør at man kan gruppere en hel del operasjoner i én knapp. Trykk en knapp, og receiveren slår seg på, går til riktig inngang og riktig lydmodus, etter hva du har du har valgt til den respektive operasjonen.Yamaha bruker sin egenutviklete høyttalerkorreksjon kalt YPAO. Produsenten har også sin egen måte å vinne ut ”høydekanaler” fra lydbildet på, som de hevder er bedre og mer avansert enn Dolby Pro Logic IIz. Yamaha har også Yamaha virtuelle høydekanaler, som fungerer selv om du har koblet til ekstra bakkanaler (7.1).  Yamaha RX-V767 har en lekrere og mer intuitiv skjermmeny enn alle de øvrige i testen. Lydreturkanalen var litt vrien å aktivere, men det gikk etter å ha lest bruksanvisningen.

Musikk i stereo gjengis med god kraft, og selv ved høyt lydnivå blir det aldri skarpt. Lydbildet er ganske åpent og oppløst, selv om konkurrenter fra både Onkyo og Pioneer kan skilte med høyere oppløsning. På film i surround briljerer Yamaha med ekstremt sømløs surroundlyd. Og skulle du trenge å etterjustere, får du gjort dette i menyen uten at lyden forsvinner. Yamaha RX-V767 er en superb receiver, som totalt sett stiller aller sterkest i et beinhardt felt.
Les test av Yamaha RX-V767 på Lyd & Bilde

Surroundreceiver – Toppklasse, Pioneer SC-LX73

Med digitale innganger

Pioneer SC-LX73 har svært avansert høyttalerkalibrering og er meget mulig den aller beste receiveren i sin prisklasse.

Pioneer SC-LX73 er en av Pioneers nye storsatsinger på receiverfronten. Foruten å ha fått hjelp av lydteknikerne hos Air Studios utenfor London til selve tuningen, er det avanserte funksjoner og finesser som lurer seg på innsiden av kabinettet.

Utstyr
I tillegg til internettradio og nettverkstreaming av musikk og at iPod kan kobles digitalt til USB-inngangen, kan receiveren skilte med avansert høyttalerkalibrering som kan bli enda mer avansert om du laster ned programvare til PC-en via Pioneers hjemmeside og bruker denne. En applikasjon som forvandler iPhone eller iPod Touch til fjernkontroll kan lastes ned via iTunes, og receiveren kan dessuten styres over nettverk. I tillegg har receiveren jitterreduksjon på HDMI-inngangen, men kun i samlag med en Pioneer-spiller som støtter denne funksjonen (PQLS). Foruten å justere forsinkelse, lydnivå og klangbalanse, korrigerer systemet Advanced MCACC for høyttalernes faserespons, samt stående bassbølger i rommet. Dette gjør at lyden kommer mest mulig korrekt frem til øret.

Lyden
Pioneer SC-LX73 er så langt klasselederen i sin prisklasse. Receiveren har oppløsning i særklasse, samtidig som den ikke står tilbake fra røkla kraftmessig. Lyden av dialoger, romfølelsen og rett og slett glimrende tonale kvaliteter gjør dette til en super receiver, enten den skal brukes til film eller musikk.

Les test av Pioneer SC-LX73 på Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top