Årets beste

Her er de de beste Surroundreceivere vi har testet i 2010

Surroundreceiver – Budsjettklasse – Yamaha RX-V767
Velutstyrt og veloppdragen
Yamahas nye receiver er godt utstyrt med mange funksjoner. Høydekanaler løfter lydbildet, og det finnes til og med platespillerinngang.
Med RX-V767 har Yamaha jobbet videre med utseendet etter forgjengeren RX-V765, som for første gang hadde fått et friskt og moderne utseende etter en hel del generasjoner med trauste bokser og oransje tegnruter. Nå har tiden kommet for et mer elegant utseende og hvitt lys i displayet.

Yamaha har platespillerinngang av typen MM. SCENE-funksjon gjør at man kan gruppere en hel del operasjoner i én knapp. Trykk en knapp, og receiveren slår seg på, går til riktig inngang og riktig lydmodus, etter hva du har du har valgt til den respektive operasjonen.Yamaha bruker sin egenutviklete høyttalerkorreksjon kalt YPAO. Produsenten har også sin egen måte å vinne ut ”høydekanaler” fra lydbildet på, som de hevder er bedre og mer avansert enn Dolby Pro Logic IIz. Yamaha har også Yamaha virtuelle høydekanaler, som fungerer selv om du har koblet til ekstra bakkanaler (7.1).  Yamaha RX-V767 har en lekrere og mer intuitiv skjermmeny enn alle de øvrige i testen. Lydreturkanalen var litt vrien å aktivere, men det gikk etter å ha lest bruksanvisningen.

Musikk i stereo gjengis med god kraft, og selv ved høyt lydnivå blir det aldri skarpt. Lydbildet er ganske åpent og oppløst, selv om konkurrenter fra både Onkyo og Pioneer kan skilte med høyere oppløsning. På film i surround briljerer Yamaha med ekstremt sømløs surroundlyd. Og skulle du trenge å etterjustere, får du gjort dette i menyen uten at lyden forsvinner. Yamaha RX-V767 er en superb receiver, som totalt sett stiller aller sterkest i et beinhardt felt.
Les test av Yamaha RX-V767 på Lyd & Bilde

Surroundreceiver – Toppklasse, Pioneer SC-LX73

Med digitale innganger

Pioneer SC-LX73 har svært avansert høyttalerkalibrering og er meget mulig den aller beste receiveren i sin prisklasse.

Pioneer SC-LX73 er en av Pioneers nye storsatsinger på receiverfronten. Foruten å ha fått hjelp av lydteknikerne hos Air Studios utenfor London til selve tuningen, er det avanserte funksjoner og finesser som lurer seg på innsiden av kabinettet.

Utstyr
I tillegg til internettradio og nettverkstreaming av musikk og at iPod kan kobles digitalt til USB-inngangen, kan receiveren skilte med avansert høyttalerkalibrering som kan bli enda mer avansert om du laster ned programvare til PC-en via Pioneers hjemmeside og bruker denne. En applikasjon som forvandler iPhone eller iPod Touch til fjernkontroll kan lastes ned via iTunes, og receiveren kan dessuten styres over nettverk. I tillegg har receiveren jitterreduksjon på HDMI-inngangen, men kun i samlag med en Pioneer-spiller som støtter denne funksjonen (PQLS). Foruten å justere forsinkelse, lydnivå og klangbalanse, korrigerer systemet Advanced MCACC for høyttalernes faserespons, samt stående bassbølger i rommet. Dette gjør at lyden kommer mest mulig korrekt frem til øret.

Lyden
Pioneer SC-LX73 er så langt klasselederen i sin prisklasse. Receiveren har oppløsning i særklasse, samtidig som den ikke står tilbake fra røkla kraftmessig. Lyden av dialoger, romfølelsen og rett og slett glimrende tonale kvaliteter gjør dette til en super receiver, enten den skal brukes til film eller musikk.

Les test av Pioneer SC-LX73 på Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.