Årets Surroundreceivere

Her er de de beste Surroundreceivere vi har testet i 2010

Surroundreceiver – Budsjettklasse – Yamaha RX-V767
Velutstyrt og veloppdragen
Yamahas nye receiver er godt utstyrt med mange funksjoner. Høydekanaler løfter lydbildet, og det finnes til og med platespillerinngang.
Med RX-V767 har Yamaha jobbet videre med utseendet etter forgjengeren RX-V765, som for første gang hadde fått et friskt og moderne utseende etter en hel del generasjoner med trauste bokser og oransje tegnruter. Nå har tiden kommet for et mer elegant utseende og hvitt lys i displayet.

Yamaha har platespillerinngang av typen MM. SCENE-funksjon gjør at man kan gruppere en hel del operasjoner i én knapp. Trykk en knapp, og receiveren slår seg på, går til riktig inngang og riktig lydmodus, etter hva du har du har valgt til den respektive operasjonen.Yamaha bruker sin egenutviklete høyttalerkorreksjon kalt YPAO. Produsenten har også sin egen måte å vinne ut ”høydekanaler” fra lydbildet på, som de hevder er bedre og mer avansert enn Dolby Pro Logic IIz. Yamaha har også Yamaha virtuelle høydekanaler, som fungerer selv om du har koblet til ekstra bakkanaler (7.1).  Yamaha RX-V767 har en lekrere og mer intuitiv skjermmeny enn alle de øvrige i testen. Lydreturkanalen var litt vrien å aktivere, men det gikk etter å ha lest bruksanvisningen.

Musikk i stereo gjengis med god kraft, og selv ved høyt lydnivå blir det aldri skarpt. Lydbildet er ganske åpent og oppløst, selv om konkurrenter fra både Onkyo og Pioneer kan skilte med høyere oppløsning. På film i surround briljerer Yamaha med ekstremt sømløs surroundlyd. Og skulle du trenge å etterjustere, får du gjort dette i menyen uten at lyden forsvinner. Yamaha RX-V767 er en superb receiver, som totalt sett stiller aller sterkest i et beinhardt felt.
Les test av Yamaha RX-V767 på Lyd & Bilde

Surroundreceiver – Toppklasse, Pioneer SC-LX73

Med digitale innganger

Pioneer SC-LX73 har svært avansert høyttalerkalibrering og er meget mulig den aller beste receiveren i sin prisklasse.

Pioneer SC-LX73 er en av Pioneers nye storsatsinger på receiverfronten. Foruten å ha fått hjelp av lydteknikerne hos Air Studios utenfor London til selve tuningen, er det avanserte funksjoner og finesser som lurer seg på innsiden av kabinettet.

Utstyr
I tillegg til internettradio og nettverkstreaming av musikk og at iPod kan kobles digitalt til USB-inngangen, kan receiveren skilte med avansert høyttalerkalibrering som kan bli enda mer avansert om du laster ned programvare til PC-en via Pioneers hjemmeside og bruker denne. En applikasjon som forvandler iPhone eller iPod Touch til fjernkontroll kan lastes ned via iTunes, og receiveren kan dessuten styres over nettverk. I tillegg har receiveren jitterreduksjon på HDMI-inngangen, men kun i samlag med en Pioneer-spiller som støtter denne funksjonen (PQLS). Foruten å justere forsinkelse, lydnivå og klangbalanse, korrigerer systemet Advanced MCACC for høyttalernes faserespons, samt stående bassbølger i rommet. Dette gjør at lyden kommer mest mulig korrekt frem til øret.

Lyden
Pioneer SC-LX73 er så langt klasselederen i sin prisklasse. Receiveren har oppløsning i særklasse, samtidig som den ikke står tilbake fra røkla kraftmessig. Lyden av dialoger, romfølelsen og rett og slett glimrende tonale kvaliteter gjør dette til en super receiver, enten den skal brukes til film eller musikk.

Les test av Pioneer SC-LX73 på Lyd & Bilde

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.