Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets bildeprodukt

Sony-projektoren blir ingen storselger. Men den viser oss et sylskarpt vindu inn i fremtiden.

Skrevet av / 29.01.13 - 15:24
Årets bildeprodukt

Sony VPL-VW1000ES 4K-projektor

Du finner ikke mye innhold som støtter den ekstreme oppløsningen til VW1000ES. Og med en pris tilsvarende en anstendig bruktbil, er dette en projektor for de få. Likevel er dette årets bildeprodukt. Det skyldes at den overlegen oppløsning og skarphet, men over fire ganger oppløsningen til vanlige HD-projektorer. Selv på et stort lerret blir bildet langt skarpere, og man ser detaljer som før druknet i grove piksler.

Årsaken til denne enestående bildekvaliteten, ligger i Sonys Reality Creation bildeprosessering, og 8,8 megapikslers oppløsning, fra 4K-panelene i projektoren. Sammenlign det med 2 megapiksler fra en full HD-projektor, og det er ikke vanskelig å skjønne at bildekvaliteten oppleves som mye skarpere fra VW1000ES.

Den kan også bruke bildeprosessoren til å skape 4K-effekt fra vanlig Blu-ray med 1080 HD-kvalitet. Selv da er skarpheten skremmende virkelighetsnær. Og man ser mye dypere inn i bildet fordi detaljskarpheten gjør alt i bakgrunnen også tydeligere. De færreste vil savne 3D med denne projektoren. Det er fullt mulig å se 3D med projektoren, men dybden den ekstra oppløsningen skaper, gjør nesten 3D overflødig.

De mest seriøse og velbeslåtte entusiastene vil trykke ytelsen fra Sonys 4K-projektor, til sitt bryst. Enn så lenge er det bare en liten gruppe filmelskere som vil kunne nyte 4K, resten av oss må vente til de første tv-ene med 4K-oppløsning, dukker opp i 2013.

Da må du sørge for å få tatt en titt inn i fremtiden, du også.

Les testen her

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top