Apple TV fra Sharp?

Sharp lanseres som en potensiell panelprodusent for Apples nye TV.
Annonse
Annonse
forfatter

Tidligere har Samsung vært en foretrukket leverandør av skjermer og teknologi til Apples iPod, iPhone og iPad, men samtidig har de blitt stadig mer innbitte konkurrenter. Etter flere patentstrider det siste året, kan det nå se ut til at Apple ønsker å redusere sitt engasjement hos koreanerne og heller inngå et tettere samarbeid med japanske Sharp.

Sharp er verdens største produsent av små og mellomstore LCD-paneler, og har sammen med Apple investerert tungt i nye fabrikker og produksjonsutstyr for neste generasjons bildepaneler, både i form av større LCD-skjermer såvel som mer avanserte håndholdte skjermer med OLED-teknikk, i følge det amerikanske nettstedet Bloomberg. Kilder hos det amerikanske finanskonsernet Jefferies hevder at Apple nå kontrollerer en av Sharps fabrikker til sine egne formål.

Hvis ryktene stemmer, kan japanerne dermed få oppgaven med å levere paneler til iPhone 5, samt iPad 3, som skal være enda tynnere og mindre strømkrevende enn dagens iPad 2. I tillegg ryktes det at Sharp vil levere skjermteknologien til Apples lenge sagnomsuste TV-apparat, iTV. Det kan i så fall vise seg å bli gullkantet avtale for Sharp og styrke dem i konkurransen med LG og Samsung, som begge jobber på spreng for å møte Apples TV-satsing, som kan bli lansert i løpet av 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?