Search
Generic filters

Apple TV fra Sharp?

Sharp lanseres som en potensiell panelprodusent for Apples nye TV.

Tidligere har Samsung vært en foretrukket leverandør av skjermer og teknologi til Apples iPod, iPhone og iPad, men samtidig har de blitt stadig mer innbitte konkurrenter. Etter flere patentstrider det siste året, kan det nå se ut til at Apple ønsker å redusere sitt engasjement hos koreanerne og heller inngå et tettere samarbeid med japanske Sharp.

Sharp er verdens største produsent av små og mellomstore LCD-paneler, og har sammen med Apple investerert tungt i nye fabrikker og produksjonsutstyr for neste generasjons bildepaneler, både i form av større LCD-skjermer såvel som mer avanserte håndholdte skjermer med OLED-teknikk, i følge det amerikanske nettstedet Bloomberg. Kilder hos det amerikanske finanskonsernet Jefferies hevder at Apple nå kontrollerer en av Sharps fabrikker til sine egne formål.

Hvis ryktene stemmer, kan japanerne dermed få oppgaven med å levere paneler til iPhone 5, samt iPad 3, som skal være enda tynnere og mindre strømkrevende enn dagens iPad 2. I tillegg ryktes det at Sharp vil levere skjermteknologien til Apples lenge sagnomsuste TV-apparat, iTV. Det kan i så fall vise seg å bli gullkantet avtale for Sharp og styrke dem i konkurransen med LG og Samsung, som begge jobber på spreng for å møte Apples TV-satsing, som kan bli lansert i løpet av 2012.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.