Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apple TV fra Sharp?

Sharp lanseres som en potensiell panelprodusent for Apples nye TV.

Skrevet av / 25.11.11 - 17:25
Apple TV fra Sharp?

Tidligere har Samsung vært en foretrukket leverandør av skjermer og teknologi til Apples iPod, iPhone og iPad, men samtidig har de blitt stadig mer innbitte konkurrenter. Etter flere patentstrider det siste året, kan det nå se ut til at Apple ønsker å redusere sitt engasjement hos koreanerne og heller inngå et tettere samarbeid med japanske Sharp.

Sharp er verdens største produsent av små og mellomstore LCD-paneler, og har sammen med Apple investerert tungt i nye fabrikker og produksjonsutstyr for neste generasjons bildepaneler, både i form av større LCD-skjermer såvel som mer avanserte håndholdte skjermer med OLED-teknikk, i følge det amerikanske nettstedet Bloomberg. Kilder hos det amerikanske finanskonsernet Jefferies hevder at Apple nå kontrollerer en av Sharps fabrikker til sine egne formål.

Hvis ryktene stemmer, kan japanerne dermed få oppgaven med å levere paneler til iPhone 5, samt iPad 3, som skal være enda tynnere og mindre strømkrevende enn dagens iPad 2. I tillegg ryktes det at Sharp vil levere skjermteknologien til Apples lenge sagnomsuste TV-apparat, iTV. Det kan i så fall vise seg å bli gullkantet avtale for Sharp og styrke dem i konkurransen med LG og Samsung, som begge jobber på spreng for å møte Apples TV-satsing, som kan bli lansert i løpet av 2012.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top