Nyhet

Apple TV 4K har smart kalibrering av tv-en

Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
forfatter

Jeg skal innrømme at jeg er blant de som digget den nye fjernkontrollen til Apple TV-boksen. Helt til jeg begynte å bruke den. Styreflaten er ikke til å bli klok på, men den nye utgaven av Apple TV 4K, har endelig fått en ny fjernkontroll.

Og litt annet snadder som vi gleder oss til.

Blant annet å finne ut hvor bra skjermkalibreringen egentlig er.

Men først fjernkontrollen, som endelig ser ut som en intuitiv kontroller, med knapper og ikke bare en styreflate med et mimimum av knapper.

Det mest revolusjonerende med den nye, er at fireveiskontrolleren fra forgjengeren er tilbake, men nå kombinert med en pekeflate og skrollefunksjon. Trykk for å navigere og velge, sveip med fingeren for å bla, og rull fingeren langs ytterkanten for å spole. Hørte vi et lite jippi?

På siden er det en liten knapp for å aktivere stemmestyring, Siri altså, og det er sånn mange er vant til fra en iPhone.

 

Men kalibrering altså. Hvis man har en iPhone, kan man bruke den som et kolorimeter, til å lese av fargegjengivelse og kontrast, så kalibrerer tv-en din etter sigende etter industristandarden for kinoer, og da blir resultatet kanskje sånn som over.

Her kan du se hvordan man gjør det:

Innnvendig bruker den nye Apple TV 4k, en A12 Bionic prosessor, som støtter HDR (High Dynamic Range) og Dolby Vision, opptil 60 fps, som skal gi brukeren både en bedre bilde- og lydopplevelse.

Den nye Apple TV 4K kan bestilles fra 30. april, prisene starter på 1990 for 32 GB lagring, og 2190 for 64 GB.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Det er nesten garantert at den er bakoverkompatibel.

    Mvh Redaksjonen

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.