Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Amerikanske muskelforsterkere

De blytunge effektforsterkerne fra amerikanske ATI er nå tilgjengelig i Norge til gunstige priser.

Skrevet av / 08.05.13 - 11:15
Amerikanske muskelforsterkere

Synes du hjemmekinoen din låter slapt, og har behov for en vitamininnsprøytning? Da kan det hende forsterkeren din har skylden. Moderne surroundreceivere er nemlig proppfulle av avanserte finesser, men mangler ofte muskler i forsterkerdelen. Mange receiverprodusenter skryter også på seg langt flere watt enn de greier å yte under faktiske forhold. Resultatet blir gjerne at de savner tilstrekkelig overskudd til å takle de tøffeste kinostrabasene, særlig hvis de samtidig skal drive store høyttalere.

Løsningen kan være å oppgradere lyden med en real effektforsterker. De fleste surroundreceivere har nemlig linjeutganger som gjør det enkelt å koble til en separat forsterker, som kan avlaste receiveren ved å drive for eksempel fronthøyttalerne, eller hele høyttalersystemet om nødvendig. De fleste eksterne forsterkere har vesentlig større kraft og kontroll enn receiverens innebygde forsterker.

Krefter fra California
Amerikanske ATI er kjent for å levere noen av de tyngste og mest kompromissløse forsterkerne på markedet. De lages i USA og retter seg spesielt mot hjemmekinoentusiaster og andre som trenger massive mengder effekt. Mannen bak ATI heter Morris Kessler, og har en rekke high-end forsterkere fra andre produsenter på merittlisten.
at3000guts[1]
ATI-forsterkerne er tilgjengelig i tre kvalitetstrinn og med 2-7 kanaler. Konstruksjonen er påkostet, med svære ringkjernetrafoer og separat strømforsyning til hver kanal, og bruker passiv kjøling med kjøleribber i stedet for potensielt støyende vifter.

Stor
IslBG
AT1800 er den enkleste og mest prisgunstige serien med forsterkere, men det er likevel ikke snakk om småtasser: Takket være kraftige strømforsyninger yter forsterkerne yter 180 watt RMS per kanal i 8 ohm, målt med fullt frekvensområde (20hz-20kHz) og alle kanaler i drift. Selv den minste tokanaleren veier 23 kilo! Den høye vekten skyldes ikke minst bruken av kjøleribber i stedet for vifter for å holde varmen under kontroll.

Større
IslBG
Et steg opp finner vi den mer avanserte serien AT2000, som skiller seg fra AT1800 ved å være fullbalanserte. Fullbalansert vil si at hver enkelt forsterkerkanal har en separate kretser for pluss- og minusdelen av signalet (Push-pull). En teknikk man vanligvis bare ser på dyre high-end forsterkere,og som gir et vesentlig lavere støynivå og bedre lydkvalitet.

Størst
AT3000_lgr
De aller tyngste og kraftigste forsterkene finner man i AT3000-serien. Her er den balanserte teknikken kombinert med enda kraftigere utgangstrinn som til sammen gir hele 300 watt per kanal. AT3000-serien er tilgjengelig med 2-7 kanaler og veier mellom 40 til 63 kilo. Separat strømkurs anbefales, og det er best å få hjelp av en venn når du skal løfte inn et slik beist i kinoracket!
IslBG
Utvalgte priser:
ATI AT1805, 5 x 180 watt: 16.490 kroner
ATI AT2005, 5 x 200 watt: 24.990 kroner
ATI AT3005, 5 x 300 watt: 31.990 kroner

Mer info:
www.lsound.no (importør)
www.ati-amp.com (produsent)

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top