ATI hjemmekino:

De blytunge effektforsterkerne fra amerikanske ATI er nå tilgjengelig i Norge til gunstige priser.
Annonse
Annonse
forfatter

Synes du hjemmekinoen din låter slapt, og har behov for en vitamininnsprøytning? Da kan det hende forsterkeren din har skylden. Moderne surroundreceivere er nemlig proppfulle av avanserte finesser, men mangler ofte muskler i forsterkerdelen. Mange receiverprodusenter skryter også på seg langt flere watt enn de greier å yte under faktiske forhold. Resultatet blir gjerne at de savner tilstrekkelig overskudd til å takle de tøffeste kinostrabasene, særlig hvis de samtidig skal drive store høyttalere.

Løsningen kan være å oppgradere lyden med en real effektforsterker. De fleste surroundreceivere har nemlig linjeutganger som gjør det enkelt å koble til en separat forsterker, som kan avlaste receiveren ved å drive for eksempel fronthøyttalerne, eller hele høyttalersystemet om nødvendig. De fleste eksterne forsterkere har vesentlig større kraft og kontroll enn receiverens innebygde forsterker.

Krefter fra California
Amerikanske ATI er kjent for å levere noen av de tyngste og mest kompromissløse forsterkerne på markedet. De lages i USA og retter seg spesielt mot hjemmekinoentusiaster og andre som trenger massive mengder effekt. Mannen bak ATI heter Morris Kessler, og har en rekke high-end forsterkere fra andre produsenter på merittlisten.
at3000guts[1]
ATI-forsterkerne er tilgjengelig i tre kvalitetstrinn og med 2-7 kanaler. Konstruksjonen er påkostet, med svære ringkjernetrafoer og separat strømforsyning til hver kanal, og bruker passiv kjøling med kjøleribber i stedet for potensielt støyende vifter.

Stor
IslBG
AT1800 er den enkleste og mest prisgunstige serien med forsterkere, men det er likevel ikke snakk om småtasser: Takket være kraftige strømforsyninger yter forsterkerne yter 180 watt RMS per kanal i 8 ohm, målt med fullt frekvensområde (20hz-20kHz) og alle kanaler i drift. Selv den minste tokanaleren veier 23 kilo! Den høye vekten skyldes ikke minst bruken av kjøleribber i stedet for vifter for å holde varmen under kontroll.

Større
IslBG
Et steg opp finner vi den mer avanserte serien AT2000, som skiller seg fra AT1800 ved å være fullbalanserte. Fullbalansert vil si at hver enkelt forsterkerkanal har en separate kretser for pluss- og minusdelen av signalet (Push-pull). En teknikk man vanligvis bare ser på dyre high-end forsterkere,og som gir et vesentlig lavere støynivå og bedre lydkvalitet.

Annonse

Størst
AT3000_lgr
De aller tyngste og kraftigste forsterkene finner man i AT3000-serien. Her er den balanserte teknikken kombinert med enda kraftigere utgangstrinn som til sammen gir hele 300 watt per kanal. AT3000-serien er tilgjengelig med 2-7 kanaler og veier mellom 40 til 63 kilo. Separat strømkurs anbefales, og det er best å få hjelp av en venn når du skal løfte inn et slik beist i kinoracket!
IslBG
Utvalgte priser:
ATI AT1805, 5 x 180 watt: 16.490 kroner
ATI AT2005, 5 x 200 watt: 24.990 kroner
ATI AT3005, 5 x 300 watt: 31.990 kroner

Mer info:
www.lsound.no (importør)
www.ati-amp.com (produsent)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.