IFA 2012:

Sony åpner IFA-messen med en imponerende stor 84-tommer med 4K oppløsning!
Annonse
Annonse
forfatter

Sony er blant produsentene som har kommet lengst med 4K-formatet, og har lang erfaring med 4K-projektorer til kinobransjen (og nå også til hjemmebruk).

Nå lanserer de altså sin første 4K-TV.

Den nye KD-84X9005 kommer på markedet i slutten av 2012, og markerer i følge Sony starten på en ny æra av 4K-baserte TV-apparater.

Den nye Bravia TV-en er utstyrt med et 4K LCD-panel med 3840 x 2160 pikslers oppløsning (tilsvarer 8.29 megapiksler) som er 4 ganger høyere enn dagens HD-standard.

For å vise 4K så vel som ”vanlig” HD-innhold fra sin beste side bruker Sony sin nye 4K X-Reality PRO høyoppløselige bildemotor, som nå er optimalisert for 4K LCD-TV. Denne skal angivelig kunne omgjøre alt fra digitale HD-sendinger til Blu-ray-disker, om til ”fantastiske skarpe bilder i høykvalitets 4k-oppløsning”.

Annonse

TV-en oppskalerer også Blu-ray 3D-filmer til 4K-oppløsning. For å få til det bruker Sony en polariserende skjermoverflate som fordeler halvparten av de horisontale linjene (1080 av totalt 2160) til venstre og høyre øye. Dette gjør det mulig å se 3D-innhold med batteriløse briller. (Mer om denne teknikken kommer vi tilbake til!)

Prisen da, hva med den? Det vil ikke Sony si noe om enda, men billig blir den ikke, det kan vi garantere. LG har allerede annonsert at deres 4K skjerm vil koste opptil 150.000 kroner.

 

 

 

Annonse

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.