Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

4K laserprojektor fra Sony

Sonys nye laserprojektor kan skape lyssterke og sylskarpe bilder på opp mot 150 tommer, mens den står bare noen centimeter fra veggen.

Skrevet av / 17.06.14 - 12:07
4K laserprojektor fra Sony

Med den nye VPL-GTZ1 hevder Sony å kunne tilby all sin beste teknologi i en og samme projektor: 4K oppløsning kombinert med laserlys, som gir en imponerende lysstyrke på opptil 2.000 lumen!

ces2014sony4kprojgal-775x437

4K laserprojektor

Projektoren bruker Sonys velkjente 4K SXRD bildebrikke kombinert med en såkalt laser/fosfor lyskilde, der en laser skytes mot et fosforlag for å produsere et kraftig hvitt lys. Teknologien brukes også innen bilindustrien til å gi sportsbiler som nye Audi R8 frontlykter med ekstrem rekkevidde.

Sony-projektoren har ekstrem rekkevidde den også, bare i motsatt forstand: Den er nemlig i stand til å blåse opp bilder fra 66-147 tommer, med en avstand mellom 0-7 tommer fra skjermen! Den korte kasteavstanden gir mange nye bruksmuligheter, ikke minst til presentasjoner og andre profesjonelle formål, hvor foredragsholdere man kan stå tett inntil skjermen uten å skygge for bildet.

VPL_GTZ1_image_140606

VPL-GTZ1 kan monteres på gulv eller i tak, og kan skyte bildet opp på et lerret, en tavle eller sågar rett på en hvit vegg. Den kan også  benyttes til bakprojeksjon.

Sony hevder projektoren skal holde til 20.000 timer vedlikeholdsfri bruk uten å bytte lampe, noe som kan være en fordel i mange installasjoner.

Sjekk ut www.sony.com/laser for mer informasjon om VPL-GTZ1 og andre laserprojektorer. Eller les vår rykende ferske test av Sony 4K projektor til hjemmebruk her!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top