4K laserprojektor fra Sony

Sonys nye laserprojektor kan skape lyssterke og sylskarpe bilder på opp mot 150 tommer, mens den står bare noen centimeter fra veggen.
Annonse
Annonse
forfatter

Med den nye VPL-GTZ1 hevder Sony å kunne tilby all sin beste teknologi i en og samme projektor: 4K oppløsning kombinert med laserlys, som gir en imponerende lysstyrke på opptil 2.000 lumen!

ces2014sony4kprojgal-775x437

4K laserprojektor

Projektoren bruker Sonys velkjente 4K SXRD bildebrikke kombinert med en såkalt laser/fosfor lyskilde, der en laser skytes mot et fosforlag for å produsere et kraftig hvitt lys. Teknologien brukes også innen bilindustrien til å gi sportsbiler som nye Audi R8 frontlykter med ekstrem rekkevidde.

Sony-projektoren har ekstrem rekkevidde den også, bare i motsatt forstand: Den er nemlig i stand til å blåse opp bilder fra 66-147 tommer, med en avstand mellom 0-7 tommer fra skjermen! Den korte kasteavstanden gir mange nye bruksmuligheter, ikke minst til presentasjoner og andre profesjonelle formål, hvor foredragsholdere man kan stå tett inntil skjermen uten å skygge for bildet.

Annonse

VPL_GTZ1_image_140606

VPL-GTZ1 kan monteres på gulv eller i tak, og kan skyte bildet opp på et lerret, en tavle eller sågar rett på en hvit vegg. Den kan også  benyttes til bakprojeksjon.

Sony hevder projektoren skal holde til 20.000 timer vedlikeholdsfri bruk uten å bytte lampe, noe som kan være en fordel i mange installasjoner.

Sjekk ut www.sony.com/laser for mer informasjon om VPL-GTZ1 og andre laserprojektorer. Eller les vår rykende ferske test av Sony 4K projektor til hjemmebruk her!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.