Search
Generic filters

4K laserprojektor fra Sony

Sonys nye laserprojektor kan skape lyssterke og sylskarpe bilder på opp mot 150 tommer, mens den står bare noen centimeter fra veggen.

Med den nye VPL-GTZ1 hevder Sony å kunne tilby all sin beste teknologi i en og samme projektor: 4K oppløsning kombinert med laserlys, som gir en imponerende lysstyrke på opptil 2.000 lumen!

ces2014sony4kprojgal-775x437

4K laserprojektor

Projektoren bruker Sonys velkjente 4K SXRD bildebrikke kombinert med en såkalt laser/fosfor lyskilde, der en laser skytes mot et fosforlag for å produsere et kraftig hvitt lys. Teknologien brukes også innen bilindustrien til å gi sportsbiler som nye Audi R8 frontlykter med ekstrem rekkevidde.

Sony-projektoren har ekstrem rekkevidde den også, bare i motsatt forstand: Den er nemlig i stand til å blåse opp bilder fra 66-147 tommer, med en avstand mellom 0-7 tommer fra skjermen! Den korte kasteavstanden gir mange nye bruksmuligheter, ikke minst til presentasjoner og andre profesjonelle formål, hvor foredragsholdere man kan stå tett inntil skjermen uten å skygge for bildet.

VPL_GTZ1_image_140606

VPL-GTZ1 kan monteres på gulv eller i tak, og kan skyte bildet opp på et lerret, en tavle eller sågar rett på en hvit vegg. Den kan også  benyttes til bakprojeksjon.

Sony hevder projektoren skal holde til 20.000 timer vedlikeholdsfri bruk uten å bytte lampe, noe som kan være en fordel i mange installasjoner.

Sjekk ut www.sony.com/laser for mer informasjon om VPL-GTZ1 og andre laserprojektorer. Eller les vår rykende ferske test av Sony 4K projektor til hjemmebruk her!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.