Search
Generic filters

4K Blu-ray-spiller

Men Panasonics nye spiller kan ikke spille av det kommende 4K Blu-ray-formatet.

2014 sies å bli 4K-året. Nye skjermer med lavere pris og høyere kvalitet, samt både Netflix og YouTube leverer video i 4K-oppløsning. Vi snakker 3840 x 2160 piksler, som er fire ganger flere piksler enn 1080p Full HD, som er 1920 x 1080 piksler.

Alt dette er vel og bra, men hvor blir det av Hollywood-innholdet, og hvordan får vi vist det?

4K – men ikke fra fremtidens Blu-ray
Blant seks nye Blu-ray-spillere som Panasonic nå lanserer leverer toppmodellen DMP-BDT700 video med 4K-oppløsning ut med både 50 og 60 bilder i sekundet. Dette fordi den støtter den nye HDMI 2.0-protokollen. I tillegg har den en såkalt 4K Direct Chroma oppskalering, som skalerer opp HD Blu-ray-materiale til 4K-oppløsning. Men før vi hopper og danser av glede: Det kommende 4K Blu-ray-formatet er ennå ikke ferdig definert. Derfor er det heller ikke snakk om at den nye spilleren faktisk kan spille av 4K-innhold fra Blu-ray.

4K stillbilder
Spilleren kan imidlertid i sin sanne prakt kunne vise 4K stillbilder og egenfilmede videoopptak med 4K, ved å koble kameraet til spilleren via HDMI 2.0.

Strømming
Men ettersom spilleren også har Smart-TV-portalen Miracast, er det grunn til å tro at den vil kunne støtte 4K-avspilling fra strømmetjenester som Netflix og YouTube. Miracast har også mulighet til å speile informasjonen fra smartmobil og nettbrett over på TV-skjermen.

Oppskalering
Oppskalering av HD Blu-ray til 4K-oppløsning er ikke like spennende, da enhver 4KTV gjør dette selv. Det kommer selvsagt an på kvaliteten, om TV-en eller avspilleren gjør denne jobben best.

Panasonic DMP-BDT700 har også 7.1-kanals analog lydutgang. Til denne jobben benyttes fire digitalomvandlere med 32-bit / 192 kHz oppløsning.

Pris og tilgjengelighet
Prisen på spilleren vites ikke, men den erstatter BDT500, som kostet 4.000 kroner ved lansering. Når BDT700 slippes på markedet, er vi ikke helt sikre på.

Fakta:
4K 60p ut / 4K JPEG Playback / 4K Direct Chroma Up-scaling
FULL HD 3D Blu-ray Disc Playback
2D-3D konvertering
Video on Demand i HD-kvalitet
TWIN HDMI
High Grade 192kHz/32bit DAC x 4
7.1ch Analog Audio Output / Pure Audio on HDMI / FLAC Compatibility
Internet Applikasjoner /Nettleser / DLNA (DMP/DMR) / Network Drive Access
Ekstern HDD Playback
Innebygget Wi-Fi / Miracast / Multi-User Mode
Aluminum frontpanel

panasonic.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.