IFA 2012

Panasonics nye projektor PT-AT6000E har bedre bilde i både 2D og 3D, lengre levetid og enklere installasjon.
Annonse
Annonse
forfatter

The PT-AT6000E er utviklet av Panasonic i samarbeid med Hollywood-filmskapere og ingeniører hos Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Målet er samme bildegjengivelse som filmregissørene har tenkt.

Forbedret lysstyrke og kontrast
Med en såkalt Red Rich-lampe på 220 watt er lysstyrken forsterket til 2.400 lumen, mens Panasonic skryter av en forbedret kontrast fra 300.000:1 i PT-AT5000E til 500.000:1 i PT-AT6000E. Dersom dette har noen som helst grobunn i virkeligheten, kan vi glede oss over et bekmørkt svartnivå, samtidig som lysstyrken er god nok til knallbilder selv om rommet ikke er helt mørkt. Og ikke minst når man ser 3D, som tjeler noe lysstyrke. Med 20 prosent bedre lysstyrke i 3D og dessuten mindre crosstalk som forvrenger 3D-perspektivet, gleder vi oss til å få se hva denne karen kan gjøre ut av 3D-filmene.

Forbedret 3D
3D-gjengivelsen er ytterligere forbedret takket være bedre prosessering av hver enkelt bilderamme. Prosesseringen er nå spesialtilpasset 3D, og til og med 2D-til-3D-konvertering nyter av dette, slik at vi kan håpe at de gamle todimensjonale filmene kanskje kan få nytt liv i 3D. Vi holder oss imidlertid skeptiske inntil resultatet viser seg. Hittil har ingen slik konvertering imponert.

Panasonic PT-AT6000E har styringspanelet på siden, hvor mange andre har det på toppen.

Nye briller
De nye 3D-brillene TY-EW3D3M later til å være mer konfortable og robuste, og såkalt 3D Viewing Monitor og 3D Picture Balance lar deg tilpasse styrken av 3D-effekten for mest mulig komfortable opplevelser. Den innebygde IR-senderen har en rekkevidde på opptil 6 meter, og en ekstra sender kan forlenge denne til 10 meter.

Optikk
Med 2 x zoom og fleksibel, optisk linsejustering kan projektoren projisere et 120 tommers bilde fra 3,6 til 7,2 meters avstand til lerretet.

Annonse

Tre HDMI-innganger og støtte for DeepColour og x.v.Colour er selvsagt på plass, og projektoren støtter Panasonics Viera Link som gjør at fjernkontrollen delvis også kan brukes til å styre Blu-ray-spilleren.

Projektoren lanseres i september, vi håper vi får tak i et eksemplar da.

panasonic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.