Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

110 år med Denon

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.
Denon 110 anniversary

I år er det hele 110 år siden Denon startet opp, og det feires med spesialmodeller av fire populære high-end-produkter med ny teknologi og de beste komponentene de har fått tak i.

AVC-A110 er bygget på hjemmekinomonsteret AVC-X8500H, med hele 13 forsterkerkanaler. PMA-A110 og DCD-A110 er jubileumsversjonene av henholdsvis forsterkeren PMA-2500NE og SACD-spilleren DCD-2500NE. Til slutt har Denon gjort en ny og forbedret versjon av den eldgamle men fortsatt velspillende MC-pickupen DL-103, nemlig DL-A110.

Denon AVC-X8500H Denons nye flaggskip er et monster i hjemmekinoen, og med hele 13 kanaler gir den Romfølelse med stor R.

Denon lover at alle produkter er laget etter aller høyeste standard, og de leveres i en eksklusiv sølv/grafitt fargetone. Og selvsagt 110-årsjubileums-logoen i front.

Produktene er nøye tunet av Denons lydguruer i hver sin avdeling, for å virkelig skille dem fra standardversjonene de er bygget på. Produktene kommer også med et ekthetsbevis stemplet av Denons sjefsingeniør. Alle er produsert i sin helhet på Denon-fabrikken i Shirakawa, Japan.

Denon AVC-A110

AVC-A110

AVC-A110 surroundforsterker

AVC-A110 er en 13.2-kanals surroundforsterker bygget på flaggskipet AVC-X8500H. Fullstappet med nyeste innmat støtter den både 8K 60 Hz og 4K 120 Hz videooppløsning og selvsagt 3D-lydformatene Dolby Atmos og DTS:X. I tillegg har den DTS:X Pro og Auro-3D, og den er IMAX Enhanced-sertifisert for å kunne fungerer best mulig med IMAX-titler. Med eARC tar den dessuten høyoppløst lyd direkte ut av TV-ens HDMI-inngang.

Vi har allerede blitt blåst overende av standardmodellen, og med ny og bedre innmat forventer vi en enda bedre opplevelse. Ikke minst takket være multi-mono-oppbygging, en heftig 8,2 kg ringkjernetrafo og spesiallagde 22.000 µF / 80V kondensatorer. Og ikke minst 150 watt pr. kanal, med to kanaler drevet samtidig.

Gamere vil sette pris på Auto Low Latency Mode (ALLM), variabel oppdateringsfrekvens (VRR) og Quick Frame Transport (QFT), som minimerer etterslep og eliminerer bildeoppbrytning i bevegelser (tearing).

Annonse
Denon PMA-A110

PMA-A110

PMA-A110 integrert forsterker

Vi har for lenge siden lagt vår elsk på den integrerte PMA-2500NE. Vel, med PMA-A110 hevder  Denon å ha perfeksjonert forsterkeren. Med Denons 7. generasjons Ultra High Current (UHC) kretsløp leverer PMA-A110 som sin rimeligere bror 80 watt i 8 ohm (20kHz-20Hz, THD: 0.07%). Det høres ikke avskrekkende ut, men Denon påstår at det er snakk om «ultra-ren kraft». Uansett synes vi ikke 2500NE manglet noe spesielt i kraftavdelingen, så det blir neppe noe problem.

– Forsterkeren vil kunne drive de store Bowers & Wilkins 801 uten problemer, sa Denons talsmann under nettlanseringen.

Ingeniørene har utviklet kretsløpet med pinlig nøyaktighet, for å forsikre en lineær frekvensrespons helt opp til 100 kHz. Volumkontrollen er laget for å holde støy på et absolutt minimum, slik at forsterkeren kan utnytt høyoppløste musikkformater til fulle.

Digitalinngangene går gjennom ikke én, ikke to, men fire DAC-steg. 4 x Burr Brown PCM1795, for å være nøyaktig, som skal forvise støyen til den andre siden av skjærsilden. Såkalte Ultra AL32-prosessorer interpolerer avlesningspunkter som skulle vært før og etter de reelt avleste dataene, slik at vi får 32 ganger oversampling av det digitale inngangssignalet. Utgangssignalet vil da enten være 1,411 MHz (ved 44,1 kHz signal) eller 1,536 MHz ((ved 48 kHz signal).

Forsterkeren har både koaksial, optisk og USB-B digitalinnganger, og spiller musikkfiler opp til 384 kHz og DSD opp til 11,2 MHz. Platespillerinngangen støtter både MM og MC pickuper.

Denon DCD-A110

DCD-A110

DCD-A110 SACD-spiller

CD-spilleren DCD-2500NE får også en jubileumsversjon, i form av DCD-A110. Den spiller både CD-er og SACD-er, og støtter dessuten musikkfiler lagret på hjemmebrente DVD-er, helt opp til 24-bit / 192 kHz. Eller 48 kHz lagret på CD-plater.

Annonse

Denon benytter en såkalt Suppress Vibration Hybrid (S.V.H.) mekanikk som minimerer vibrasjoner og «uovertruffen lydprosessering», skal vi tro dem selv. Heftig strømforsyning og håndplukkede komponenter fra øverste hylle setter prikken over i-en.

Også CD-spilleren bruker har fire DAC-er for lavest mulig støy, og siden man har mer plass å boltre seg på hevder Denon at DAC-delen i CD-spilleren er enda bedre enn den i forsterkeren PMA-A110. De som kjøper begge produkter, gjør derfor lurt i å koble produktene sammen med analoge RCA-kabler.

Denon DLA-110

DLA-110

DL-A110 pickup

Til slutt avduket pickupen DL-A110. Den er bygget på den klassiske MC-pickupen DL-103, og spolen er håndspunnet i Denon-fabrikken i Japan. Akkurat som den var på 1960-tallet da originalen først ble lansert. Jubileumsutgaven representerer det lengstlevende produktet til Denon noensinne, og har samme design på hodeskallet som originalen. Som opprinnelig var laget for FM-radiokringkastere.

Pickupen er både stiv og lett, med en vekt på bare 6 gram. Vi loves en balansert, detaljert lydsignatur med utvidet bassfrekvensrespons. DL-A110 har bajonettkobling mot tonearmen, også kjent som SME-kobling. Denne har også blitt en slags bransjestandard for DJ-er.

Denon 110: tilgjengelighet og priser

AVC-A110  5500 euro (okt)

PMA-A110  3500 euro (okt)

Annonse

DCD-A110  3000 euro (okt)

DL-A110  599 euro (nov)

hifiklubben.no

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.