Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

110 år med Denon

Denon lanserer high-end spesialmodeller av hi-fi- og hjemmekinoprodukter, i anledning sin 110-årsdag.

Skrevet av / 08.09.20 - 22:07
110 år med Denon

I år er det hele 110 år siden Denon startet opp, og det feires med spesialmodeller av fire populære high-end-produkter med ny teknologi og de beste komponentene de har fått tak i.

AVC-A110 er bygget på hjemmekinomonsteret AVC-X8500H, med hele 13 forsterkerkanaler. PMA-A110 og DCD-A110 er jubileumsversjonene av henholdsvis forsterkeren PMA-2500NE og SACD-spilleren DCD-2500NE. Til slutt har Denon gjort en ny og forbedret versjon av den eldgamle men fortsatt velspillende MC-pickupen DL-103, nemlig DL-A110.

Les også Denon AVC-X8500H Denons nye flaggskip er et monster i hjemmekinoen, og med hele 13 kanaler gir den Romfølelse med stor R.

Denon lover at alle produkter er laget etter aller høyeste standard, og de leveres i en eksklusiv sølv/grafitt fargetone. Og selvsagt 110-årsjubileums-logoen i front.

Produktene er nøye tunet av Denons lydguruer i hver sin avdeling, for å virkelig skille dem fra standardversjonene de er bygget på. Produktene kommer også med et ekthetsbevis stemplet av Denons sjefsingeniør. Alle er produsert i sin helhet på Denon-fabrikken i Shirakawa, Japan.

Denon AVC-A110
AVC-A110

AVC-A110 surroundforsterker

AVC-A110 er en 13.2-kanals surroundforsterker bygget på flaggskipet AVC-X8500H. Fullstappet med nyeste innmat støtter den både 8K 60 Hz og 4K 120 Hz videooppløsning og selvsagt 3D-lydformatene Dolby Atmos og DTS:X. I tillegg har den DTS:X Pro og Auro-3D, og den er IMAX Enhanced-sertifisert for å kunne fungerer best mulig med IMAX-titler. Med eARC tar den dessuten høyoppløst lyd direkte ut av TV-ens HDMI-inngang.

Vi har allerede blitt blåst overende av standardmodellen, og med ny og bedre innmat forventer vi en enda bedre opplevelse. Ikke minst takket være multi-mono-oppbygging, en heftig 8,2 kg ringkjernetrafo og spesiallagde 22.000 µF / 80V kondensatorer. Og ikke minst 150 watt pr. kanal, med to kanaler drevet samtidig.

Gamere vil sette pris på Auto Low Latency Mode (ALLM), variabel oppdateringsfrekvens (VRR) og Quick Frame Transport (QFT), som minimerer etterslep og eliminerer bildeoppbrytning i bevegelser (tearing).

Denon PMA-A110
PMA-A110

PMA-A110 integrert forsterker

Vi har for lenge siden lagt vår elsk på den integrerte PMA-2500NE. Vel, med PMA-A110 hevder  Denon å ha perfeksjonert forsterkeren. Med Denons 7. generasjons Ultra High Current (UHC) kretsløp leverer PMA-A110 som sin rimeligere bror 80 watt i 8 ohm (20kHz-20Hz, THD: 0.07%). Det høres ikke avskrekkende ut, men Denon påstår at det er snakk om “ultra-ren kraft”. Uansett synes vi ikke 2500NE manglet noe spesielt i kraftavdelingen, så det blir neppe noe problem.

– Forsterkeren vil kunne drive de store Bowers & Wilkins 801 uten problemer, sa Denons talsmann under nettlanseringen.

Ingeniørene har utviklet kretsløpet med pinlig nøyaktighet, for å forsikre en lineær frekvensrespons helt opp til 100 kHz. Volumkontrollen er laget for å holde støy på et absolutt minimum, slik at forsterkeren kan utnytt høyoppløste musikkformater til fulle.

Digitalinngangene går gjennom ikke én, ikke to, men fire DAC-steg. 4 x Burr Brown PCM1795, for å være nøyaktig, som skal forvise støyen til den andre siden av skjærsilden. Såkalte Ultra AL32-prosessorer interpolerer avlesningspunkter som skulle vært før og etter de reelt avleste dataene, slik at vi får 32 ganger oversampling av det digitale inngangssignalet. Utgangssignalet vil da enten være 1,411 MHz (ved 44,1 kHz signal) eller 1,536 MHz ((ved 48 kHz signal).

Forsterkeren har både koaksial, optisk og USB-B digitalinnganger, og spiller musikkfiler opp til 384 kHz og DSD opp til 11,2 MHz. Platespillerinngangen støtter både MM og MC pickuper.

Denon DCD-A110
DCD-A110

DCD-A110 SACD-spiller

CD-spilleren DCD-2500NE får også en jubileumsversjon, i form av DCD-A110. Den spiller både CD-er og SACD-er, og støtter dessuten musikkfiler lagret på hjemmebrente DVD-er, helt opp til 24-bit / 192 kHz. Eller 48 kHz lagret på CD-plater.

Denon benytter en såkalt Suppress Vibration Hybrid (S.V.H.) mekanikk som minimerer vibrasjoner og “uovertruffen lydprosessering”, skal vi tro dem selv. Heftig strømforsyning og håndplukkede komponenter fra øverste hylle setter prikken over i-en.

Også CD-spilleren bruker har fire DAC-er for lavest mulig støy, og siden man har mer plass å boltre seg på hevder Denon at DAC-delen i CD-spilleren er enda bedre enn den i forsterkeren PMA-A110. De som kjøper begge produkter, gjør derfor lurt i å koble produktene sammen med analoge RCA-kabler.

Denon DLA-110
DLA-110

DL-A110 pickup

Til slutt avduket pickupen DL-A110. Den er bygget på den klassiske MC-pickupen DL-103, og spolen er håndspunnet i Denon-fabrikken i Japan. Akkurat som den var på 1960-tallet da originalen først ble lansert. Jubileumsutgaven representerer det lengstlevende produktet til Denon noensinne, og har samme design på hodeskallet som originalen. Som opprinnelig var laget for FM-radiokringkastere.

Pickupen er både stiv og lett, med en vekt på bare 6 gram. Vi loves en balansert, detaljert lydsignatur med utvidet bassfrekvensrespons. DL-A110 har bajonettkobling mot tonearmen, også kjent som SME-kobling. Denne har også blitt en slags bransjestandard for DJ-er.

Denon 110: tilgjengelighet og priser

AVC-A110  5500 euro (okt)

PMA-A110  3500 euro (okt)

DCD-A110  3000 euro (okt)

DL-A110  599 euro (nov)

hifiklubben.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Hisense PX3-Pro: Kjempebilde på kort avstand

Her er årets nye hjemmekino-produkter fra Sony

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Scroll to Top