10 tips for Apple TV

Les mer om smarte innstillinger og snarveier i Apples nye TV-enhet.
Annonse
Annonse
forfatter

Forrige uke kunne vi dele de første inntrykkene av nye Apple TV. I løpet av helgen har vi blitt bedre kjent med Apple-boksen og funnet praktiske snarveier og innstillinger som er verdt å nevne.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.34.20

Rediger startskjermen. Du kan selv omorganisere startskjermen slik: Trykk lenge på et ikon til den begynner å røre på seg. Dra ikonet dit du vil ha det og trykk en gang til.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.30.04

Bytte mellom apper: Dobbeltrykk på Hjem-knappen (TV-symbolet). Akkurat som på iPhone og iPad får du se de sist brukte appene, og kan trykke på den du vil bytte til.

Annonse

Screen Shot 2015-11-01 at 17.30.41

Slukk en app: I “sist brukte” app-oversikten kan du også sveipe oppover for å lukke apper.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.34.59

Slette applikasjoner. For å slette applikasjoner er det nok å trykke lenge på ikonet til det beveger seg, og så trykke på play/pause knappen.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.36.27

Annonse

Se hvor stor plass appene bruker: Gå inn på Innstillingar /Generelt /Lagring. Her kan du se du hvor mye lagringsplass de ulike appene tar, og eventuelt slette de som tar unødvendig plass.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.40.27

Vil du vite om din favoritt-app er tilgjengelig for Apple TV? Inntil Apple lager egne kategorier i App Store, kan det være vanskelig å finne noe uten å søke på navn. Et bra tips kan være å gå inn i App Store og se på menyen “Kjøpt” i menyraden. I kategorin Alle apper, kan du se apper du har kjøpt for iOS som også finnes i Apple TV-versjon.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.56.51

Styr volum med fjernkontrollen. Apple TV fjernkontrollen kan også fjernstyre lydstyrken på andre enheter, men først må den lære det riktige kodespråket. Gå inn på innstillinger/fjernkontroller og enheter/Volumkontroll og Lær ny enhet. Deretter peker du din gamle fjernkontroll mot Apple TV og holder inne Volym+/Volym- knappen i tur og orden.

Annonse

Screen Shot 2015-11-01 at 17.55.40

Lytt i fred. Om du vil se film uten å forstyrre andre, kan du for eksempel koble til et par trådløse Bluetooth hodetelefoner. Sett hodetelefonene i paringsmodus. Under Innstillinger/fjernkontroller og enheter kan du da søke etter tilgjengelige hodetelefoner.

Screen Shot 2015-11-01 at 18.00.58

Demp dynamikken (eller barnen). Når du med flere blir det litt egoistisk å ta frem hodetelefonene. Hvis du vil begrense den maksimale lydstyrken (eksplosjoner og lignende) men samtidig høre dialogen tydlig kan du velge denne innstillingen under Lyd.

Screen Shot 2015-11-01 at 18.04.30

Annonse

Aktiver skjermsparer. Om du ikke vil vente på at skjermspareren skal aktiveres automatisk, kan du dobbeltrykke på Meny-knappen fra startsiden.

Har du flere smarte tips? Del dem gjerne i kommentarfeltet under.

(Alle foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.