Search
Generic filters

10 tips for Apple TV

Les mer om smarte innstillinger og snarveier i Apples nye TV-enhet.

Forrige uke kunne vi dele de første inntrykkene av nye Apple TV. I løpet av helgen har vi blitt bedre kjent med Apple-boksen og funnet praktiske snarveier og innstillinger som er verdt å nevne.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.34.20

Rediger startskjermen. Du kan selv omorganisere startskjermen slik: Trykk lenge på et ikon til den begynner å røre på seg. Dra ikonet dit du vil ha det og trykk en gang til.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.30.04

Bytte mellom apper: Dobbeltrykk på Hjem-knappen (TV-symbolet). Akkurat som på iPhone og iPad får du se de sist brukte appene, og kan trykke på den du vil bytte til.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.30.41

Slukk en app: I «sist brukte» app-oversikten kan du også sveipe oppover for å lukke apper.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.34.59

Slette applikasjoner. For å slette applikasjoner er det nok å trykke lenge på ikonet til det beveger seg, og så trykke på play/pause knappen.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.36.27

Se hvor stor plass appene bruker: Gå inn på Innstillingar /Generelt /Lagring. Her kan du se du hvor mye lagringsplass de ulike appene tar, og eventuelt slette de som tar unødvendig plass.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.40.27

Vil du vite om din favoritt-app er tilgjengelig for Apple TV? Inntil Apple lager egne kategorier i App Store, kan det være vanskelig å finne noe uten å søke på navn. Et bra tips kan være å gå inn i App Store og se på menyen «Kjøpt» i menyraden. I kategorin Alle apper, kan du se apper du har kjøpt for iOS som også finnes i Apple TV-versjon.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.56.51

Styr volum med fjernkontrollen. Apple TV fjernkontrollen kan også fjernstyre lydstyrken på andre enheter, men først må den lære det riktige kodespråket. Gå inn på innstillinger/fjernkontroller og enheter/Volumkontroll og Lær ny enhet. Deretter peker du din gamle fjernkontroll mot Apple TV og holder inne Volym+/Volym- knappen i tur og orden.

Screen Shot 2015-11-01 at 17.55.40

Lytt i fred. Om du vil se film uten å forstyrre andre, kan du for eksempel koble til et par trådløse Bluetooth hodetelefoner. Sett hodetelefonene i paringsmodus. Under Innstillinger/fjernkontroller og enheter kan du da søke etter tilgjengelige hodetelefoner.

Screen Shot 2015-11-01 at 18.00.58

Demp dynamikken (eller barnen). Når du med flere blir det litt egoistisk å ta frem hodetelefonene. Hvis du vil begrense den maksimale lydstyrken (eksplosjoner og lignende) men samtidig høre dialogen tydlig kan du velge denne innstillingen under Lyd.

Screen Shot 2015-11-01 at 18.04.30

Aktiver skjermsparer. Om du ikke vil vente på at skjermspareren skal aktiveres automatisk, kan du dobbeltrykke på Meny-knappen fra startsiden.

Har du flere smarte tips? Del dem gjerne i kommentarfeltet under.

(Alle foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde)

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.