Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

Audiovector slipper ny høyttalerserie

Den nye R-serien slektes på high-end-utgavene.

Skrevet av / 13.05.19 - 14:42
Audiovector slipper ny høyttalerserie

Etter at Ole Klifoth utviklet den enorme R11 som koster over to millioner kroner paret, ble mye av teknikken og lærdommen brukt i den mindre og rimeligere R8. Som vi nylig omtalte.

Nå slippes ikke én, men tre modeller i en ny serie R-høyttalere, som erstatter den velkjente SR-serien.

Den nye R-serien som består av de gulvstående R3, den kompakte R1, senterhøyttaleren RC og subwooferen R Sub, blir å finne i butikkene høsten 2019.


Freedom

Høyttalerne kommer i tre versjoner, Signature, Avantgarde og Arreté. Som vanlig er det sistnevnte som er flaggskipene i serien, og det vil komme Arreté-versjoner av R3, R1 og RC. De får de mest påkostede elementene med båndiskanten hentet fra R8, og Freedom Concept som jorder bass- og mellomtoneelementene.

Freedom har faktisk en hørbar effekt, og det skal bli interessant å finne ut hvor stor den er når vi får R-serien inn til test.

Custom finish

R-serien kan leveres i hvit silkematt lakk, matt sort askfiner, italensk valnøtt eller afrikansk valnøtt. Men de kan også leveres i valgfri lakk på bestilling. Som i eksemplet under, med Porsches lysgrå foran, og Ferrari-grått på R1 bak.

Priser

Freedom Concept er tilleggsutstyr som tilbys til 650 euro for et sett med kabler. Høyttalerne starter på cirka 2500 Euro for de små R1 Signature –  5250 Euro for Arreté-utgaven, mens de gulvstående R3 koster fra 4750 til 9750 Euro for paret.

Senterhøyttaleren RC starter på 1925 Euro, mens subwooferen R Sub Arreté koster 2485 Euro. Legg til en 0 for omtrentlig norsk pris.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Scroll to Top