Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

High End 2019

SME kjøper Garrard og relanserer 301

Platespillern på bildet er ikke fra 50-tallet, den bare ser slik ut.

Skrevet av / 10.05.19 - 14:30
SME kjøper Garrard og relanserer 301

Egentlig er deler av den fra 50-tallet, men ikke si det til noen. For engelske SME som i audiofile kretser er det nærmeste man kommer kongelig hva tonearmer angår, har kjøpt rettighetene til for lengst avdøde Garrard. Platespillerprodusenten fra Swindon, UK, som retroentusiastene elsker.

De kjøpte samtidig Loricraft Audio, som lenge var service- og delesenter for Garrard, det kan tyde på at den kan komme flere SME Garrard platespillere.

Spilleren på bildet, er en ny utgave basert på Garrard 301, med SMEs 12-tommers utgave av M2 tonearmen.

Det finnes flere spekulasjoner på nett enn fakta om spilleren, men SME forteller at den bruker samme mellomhjulsdrift som originalen, men at mange deler – naturligvis – er nye, og at kabinettet lages for hånd til hver enkelt spiller.

Antallet er usikkert, men de få om blir laget, bruker gamle 301 chassiser og blir kun levert med M212-armen. Pris, når og mer tekniske detaljer, er ikke 100 prosent klart, men SME sier at spilleren vil bli gjort tilgjengelig på deres nettsider, når den er klar.

Billig blir den nok ikke, vi skal oppdatere når SME kommer tilbake med mer info.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top