Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Yamaha HA-L7A hodetelefonforsterker

Spesielt laget for high-end hodetelefoner.

Skrevet av / 29.09.23 - 12:00
Yamaha HA-L7A hodetelefonforsterker

Denne er en gammel kjenning vi først møtte på high-end messen i Munchen i mai. Da var det uklart når den skulle lanseres, og hva den kom til å koste, men nå vet vi begge deler.

Hodetelefonforsterkeren HA-L7A ble født i 2019, da Yamahas ingeniører begynte utviklingen av high-end hodetelefonene YH-5000SE. Hodetelefonene fikk førsteprioritet og ble lansert – og testet – for et halvt år siden, og nå er turen kommet til HA-L7A.

Les også Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta Yamaha dypper gjerne tåa i high-end-vannet. Med de steintøffe hodetelefonene kaster de seg uti med hud og hår.

Som vi også har hørt, sammen med hodetelefonene YH-5000SE. De tre musikkstykkene vi lyttet til, demonstrerte hvor stor betydning en seriøs hodetelefonforsterker kan ha på hodetelefoner i klassen med YH-5000SE.

HA-L7A er bygget på samme teknologi som Yamahas high-end forsterkere, med andre ord med balansert signaføring, massive ringkjernetransformatorer, en for signal og en for forsterkerleddet.

Les også Sublim Yamaha-forsterker Den store Yamaha-forsterkeren stiller musikken i et flatterende lys, men man også være brutalt ærlig.

Transformatorerene holder til i den venstre dele, mens signalbehandling og forsterkning foregår i den høyre delen. HA-L7A har USB-inngang, optisk og koaksial digital inn, et par analoge innganger, og både balanserte og ubalanserte utganger.

Foto: Lasse Svendsen

Den digitale signalbehandlingen sørger en åttekanals ESS 9038PRO D/A-konverter for. Den støtter PCM opp til 384kHz/32bit, og DSD 11.2MHz.

Foran er det en balansert XLR, en 4,4 mm balansert, og en vanlig 6,3 mm utgang. Effekten er oppgitt til 1,000mW per kanal 32 Ohm, og på toppen har den to potmetere for justering av volum og lydbildet. Det ene potmeteret bruker nemlig et apodiseringsfilter som man kan justere lydbildet med, og da endrer DSP-en i forsterkeren lydbildets karakter. Det funker faktisk, og noen ganger er det til og med en fordel å ha muligheten.

Foto: Yamaha

Yamaha HA-L7A skal dukke opp hos forhandlerne i november, eksakt pris er ikke kjent, men det antydes rundt 4000 Euro.

Foto: Yamaha

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

En helt vill forsterker

Musical Fidelity utvider Nu-Vista-serien

Roon får ny eier

Nå med forsterker innebygget

Kia EV9: Premium lydanlegg fra Meridian

En forforsterker for de få

JBLs trådløse platespiller er i salg

Lysende lyd

Kraftfull integrert med nettverk

Den kraftigste bærbare i verden?

Lager en siste spesialutgave

Kjære, Ortofon krympet pickupen

0
Scroll to Top