Nyhet

Wiim Pro Plus streamer

Ny versjon av den beste budsjettstreameren.

Skrevet av / 10.08.23 - 10:34
Wiim Pro Plus streamer

Den lille Wiim Pro er den beste budsjettstreameren med god margin. Med høyoppløst strømming og bit perfect er den en no brainer til prisen.

Men nå kommer den i en utgave Linkplay Technology kaller Audiophile-Grade. Den store forskjellen er en bedre digitalomvandler enn den som brukes i Wiim Pro. Plus-utgaven har en AKM 4493SEQ DAC som skal ha et lavere støygulv og enda mindre forvrengning: 120 dB (A-wt) støygulv og THD+N nede på -110dB fra 44.1k til 192k.

Mye takket være en bedre kretskortlayout, forbedret strømforsyning og klokke.

Foto: Wiim

DAC-en bruker noe AKM kaller for Velvet Sound Technology, som ikke er særlig godt beskrevet i pressemeldingen, men skal bidra til mindre forvrengning og bedre dynamikkomfang.

De analoge inngangene kan også konverteres til digitalt signal, og Plus har en Burr-Brown Audio PCM1861 analog til digitalprosessor fra Texas Instruments, med 32-bit/192 kHz.

Den støtter et stort utvalg strømmetjenester, og støtter alt fra AirPlay 2, Alexa Casting, Spotify Connect, TIDAL Connect, Qobuz, Amazon Music, TIDAL, Deezer, TuneIn, iHeartRadio, Chromecast Audio – og ja, den blir Roon Ready i en kommende oppdatering. Som også vil inneholde en parametrisk equalizer.

Pris og tilgjengelighet

Foto: Wiim

Streameren har analoge inn- og utganger, samt optisk og koaksial tilkoblinger, ethernet og wifi. Den støtter også Siri, Alexa, Google stemmestyring fra den medfølgende fjernkontrollen. Det er også en app til streameren, hvor man kan sette opp og velge innstillinger for tilkoblinger, eq-innstillinger, og mye annet.

Plus-utgaven er i butikkene i løpet av august, priset til 3300 kroner.

Les også Den beste budsjettstrømmeren Med både Chromecast Audio og AirPlay 2, er Wiim Pro den beste musikkstrømmeren i klassen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top