Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Vintage-metal på biblioteket

Klassisk tungmetal og utstyr fra den gang som virkelig var hi-fi.

Skrevet av / 12.10.19 - 12:46
Vintage-metal på biblioteket

Musikk er noe som tar oss med overalt som et lydspor til pendling, arbeid og løpetrening. Men det gir en ekstra dimensjon å kunne sette seg ned og lytte til et helt album igjennom, mens mobilen får lov til å ta en pause godt nede i lommen.

Det er ideen i foredragsrekken som Viby Bibliotek i Aarhus har kjørt de siste månedene. Hver måned tar man fram et klassisk rockealbum, som presenteres av plateeksptert Søren Genefke. Etter presentasjonen spilles platen på et vintage hi-fi anlegg av en kaliber, som vi kunne drømt om da platen var ny. Musikken får lov til å stå helt alene, kun med en kort kaffepause mellom de to platesidene.

Antallet deltakere har økt fra gang til gang, og arrangementet har vokst ut av møtelokalet det begynte i, og tar nå opp en hel sal i bibliotekets kjeller.

Bassisten Cliff Burtons død hviler som en skygge over «Master of Puppets.» Men derfor kan man jo godt nyte musikken. Legg merke til den klassiske Harman Kardon Citation 16-effektforsterkeren til venstre på podiet. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Denne gang handlet det om Metallicas gjennombrudsalbum «Master of Puppets» fra 1986, og Søren Genefke fortalte om albumets historie – og ikke minst den tragiske ulykken med tourbussen, som få måneder etter utgivelsen kostet bandets bassist Cliff Burton livet på en svensk motorvei.

Ut over muligheten til å høre eller høre om igjen et stykke klassisk tungmetal på vintage-elektronikk kunne man denne gang også få sjekket platespilleren sin etterpå. Biblioteket hadde invitert Ejner fra Analog Vintage Audio til å komme og se på medbrakte platespillere. Han lagde dessuten egne forsterkere og en hjemmebygd platespiller til arrangementet.

Publikum finner tilbake til plassene sine etter kaffepausen mellom de to platesidene. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top