Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Toppsjefen forlater B&O

B&O-direktør Tue Mantoni takker for seg i slutten av juni.

Skrevet av / 26.04.16 - 16:10
Toppsjefen forlater B&O

Tue Mantoni har vært sjef for Bang & Olufsen i fem år. I juli takker han av og overlater sjefstolen til Henrik Clausen, som kommer fra Telenor.

I en pressemelding takkes Tue Mantoni for sit bidrag til Bang & Olufsen. Mantoni ble i sin tid ansatt med et løfte om å forbedre inntjeningen for den danske produsenten. I stedet har firmaet vært gjennom en rekke stormfylte år med nedskjæringer og røde tall. Et årelangt forsøk på å finne en kjøper til det 90 år gamle selskapet har heller ikke lykkes. Det skal imidlertid ikke dreie seg om noen oppsigelse. I pressemeldingen fortelles det at Mantonis avgang har vært planlagt i lengre tid, og at han selv ønsker å fratre stillingen.

«Bang & Olufsen er et fantastisk selska, og jeg har stor tro på dets fremtid. Jeg har ingen ønsker om å fortsette livet som toppsjef på nåværende tidspunkt. Fremtidsplanene mine omfatter et stort ønske om mer fleksibilitet, som vil gi meg mulighet til å vie mer tid til en rekke spennende oppstartsprojekter samt en håndfull styreverv i Danmark og utlandet,» sier Tue Mantoni i meldingen.

B & Os nye sjef, Henrik Clausen, kommer fra jobben som direktør for strategi og digital hos Telenor. Han har bodd i Asia de siste seks årene, men flytter hjem til Danmark når han tiltrer stillingen 1. juli.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top