Nyhet

Strømming, DAC og SACD-spiller

Mark Levinsons kommende spiller oppfyller tre krav.

Skrevet av / 16.01.20 - 12:56
Strømming, DAC og SACD-spiller

Mark Levinson holdt på å rote seg bort i interne problemer og aldrende produkter, men i det siste har de ryddet opp og fått kreativiteten tilbake. De viste sin første platespiller i 2017, og sin andre på CES-messen i Las Vegas nylig.

Spilleren ble første gang vist på High-End 2019 i Munchen.

Da viste de igjen Mark Levinson Nº5101, som er en SACD-spiller med innebygget trådløs nettverkstrømming, og digitalkonverter. En slags 3-i-1-løsning for de som fremdeles spiller CD-er og ønsker seg musikkstrømming.

Den ligner sånn sett veldig på den fremragende Technics-spilleren vi nylig testet, men siden denne heter Mark Levinson, stiller den i tungvektsklassen.

Man kan strømme musikk over nettverket enten kablet over Ethernet, eller Wifi, og spilleren har digitale innganger for eksterne, digitale lydkilder.

Innvendig sitter en ESS PRO Sabre 32-bits digitalkonverter som behandler signalet fra den ene koaksiale eller optiske S/PDIF-inngangen, altenativt USB for høyoppløste lydfiler i PCM (24 bit/192k) og den nevnte nettverkstrømmingen, over Wifi eller Ethernet.

Den støtter også avspilling av FLAC, WAV, AIFF, OGG, MP3, AAC og WMA-formater, fra en NAS harddisk eller strømming av musikkbiblioteket over nettverket. Og, den spiller selvsagt både CD og SACD-er.

5101 kommer for salg i 1.kv 2020, estimert pris er undt 6000-6500 Euro.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top