Search
Generic filters

Sound Society 2020 messebilder – del 1

Flere utstillere, flere besøkende - og masser av musikk gjennom helgen i Aarhus.

«Og utstillingen er …åpen!» Det var kø langt ut på gaten da arrangør Claus Bülow (tv) åpnet årets Sound Society på lørdag.

Helgen bydde på hi-fi-utstilling i Aarhus. Og siden det er tredje år på rad, kan vi like gjerne tillate oss å kalle det en tradisjon. Likt som tidligere år foregikk det på Hotel Royal i byens sentrum, og det gamle hotellet var proppet med utstillingsgjester fra start til slutt.

Antallet av utstillere og merker var en markant økning fra fjoråret, som betydde at man måtte ta i bruk en ekstra etasje for å få plass til alle. Det betydde også at vi denne gang ble nødt til å dele bildereportasjen i to deler. Så resten kommer i morgen.

HiFi Center Jylland var et nytt navn på messen, men bak det nye navnet står Lyd og Billede Specialisten (for et fint navn!). De hadde flere rom, men viste blant annet GamuT-høyttalere og Rotel Michi-elektronikk.
Hos Lydbutikken var det klassisk fra ende til annen: Vinyl, Manley rørforsterkere og Harbeth 40 Anniversary-høyttalere, bygget etter engelsk tradisjon.
Franske Cabasse var representert med disse romvesenlignende aktive høyttalerne. De låt faktisk ganske godt, og prisen minner om Devialets. Høyttalerne ble presentert av Christophe Cabasse, som er andre generasjon i familiefirmaet.

 

Peter Lyngdorf presenterte som vanlig utstyr i eget navn. Anlegget i år var det minste og billigste til dato, bygget over den nye TDAI-1120-forsterkeren. De cigarkassestore høyttalerne ga god lyd i rommet, hjulpet av bittesmå subwoofere i hjørnene.
Buchardt Audio hadde valgt sin aarhusianske hjemmebane til å premiere sine første aktive, trådløse høyttalere, S500. De låt som noe vi gjerne skulle ha testet. Og prisen var relativ spiselig for den tunge enden, ca 35.000 kroner.
SAS Audio hadde med seg et anlegg, bestående av elektronikk fra Rotel Michi, samt de karakteristiske Elac Concentro M-høyttalerne. De ligner pingviner og koster over en kvart million kroner parret, men de låt veldig bra.
HiFi Center Jyllands andre rom ble rustet med kostbare godsaker fra Mark Levinson og Sonus faber.
AV-Connection spilte på Yamaha-elektronikk og høyttalere fra Klipsch og Piega.

 

Bent Sejbæk fra Medlys presenterer Regas udstyr. De hadde også kompakt saker fra engelske Ifi med på utstillingen.

 

JBL’s helt nye HDI-høyttalere og elektronikk fra Arcam. Man kunne også se, men ikke høre den gjenskapte JBL L-100-høyttaleren.

 

Hos Harman Kardon kunne man se både Citation-høyttalerne og domkirken.
Hos Ren Vinyl handlet det om… ja, hva tror du? Man kunne få platesamlingen både udvidet og renset.

 

Tekst og foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.