Search
Generic filters

Sony-brikke med raskere fokus og bedre bilder

Sony har annonsert en ny 21 megapiksler bildebrikke for mobiltelefoner, som lover overlegen autofokus og mye bedre bildekvalitet.

Mobiltelefoner er de flestes foretrukne kamera. På bildetjenesten Flickr er det det mobiltelefoner som troner på de øverste plassene, i listen over de mest brukte kameraene. Problemet er bare at kameraer på mobiltelefoner er ganske dårlige, om man sammenligner med bildekvaliteten på et godt kamera. Særlig på bilder tatt i lite lys.

Det akter Sony å gjøre noe med. De er blant de største på sensorteknologi og lager bildebrikker til mange andre enn seg selv. Som Apple, Nikon og Olympus, for å nevne noen.

Sony exmor mm

Nå lanserer de en ny generasjon bildebrikke, kalt Exmor RS, for mobiltelefoner. Den er bare 1/2.4 tomme stor, med en pikselstørrelse på 1.12μm, og har hele 21 Mp.

Sony-brikken bruker så kalt stablet sensor som betyr at fotosensorene for rødt, grønt og blått, slås sammen til en. De kaller teknikken APCS (Active Pixel Color Sampling), hvor prosessoren kombinerer informasjonen fra RGB ved ta tre lynraske eksponeringer. Akkurat hvor raskt det går, sier Sony ikke noe om, men vi håper det er så raskt at det ikke påvirker bilder tatt med lengre lukkertider.

Sony Active Pixel ColorFordelene med en slik bildebrikke, er at hver sensor kan være større og følsomheten øker. Det kan bety betydelig bedre egenskaper med mindre bildestøy i lite lys.

Den nye bildebrikken støtter også videoopptak i 4K, og har hele 192 fokuspunkter som skal være overlegent mye raskere og mer presis på bevegelige motiver. Den skal også ha bedre egenskaper når man tar HDR-bilder – høydynamisk modus hvor kameraet kompenserer for for eksempel motlys ved å lyse opp skygger som vist på bildet under.

I skrivende stund er det ikke klart hvilken mobil som blir den første med Sonys 21 Mp brikke, men vi gjetter på at det blir neste generasjon Xperia-mobil fra Sony.

Sony exmor hdr

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.