TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Sony-brikke med raskere fokus og bedre bilder

Sony har annonsert en ny 21 megapiksler bildebrikke for mobiltelefoner, som lover overlegen autofokus og mye bedre bildekvalitet.

forfatter
Publisert 18.11.14 - 11:22

Mobiltelefoner er de flestes foretrukne kamera. På bildetjenesten Flickr er det det mobiltelefoner som troner på de øverste plassene, i listen over de mest brukte kameraene. Problemet er bare at kameraer på mobiltelefoner er ganske dårlige, om man sammenligner med bildekvaliteten på et godt kamera. Særlig på bilder tatt i lite lys.

Det akter Sony å gjøre noe med. De er blant de største på sensorteknologi og lager bildebrikker til mange andre enn seg selv. Som Apple, Nikon og Olympus, for å nevne noen.

Sony exmor mm

Nå lanserer de en ny generasjon bildebrikke, kalt Exmor RS, for mobiltelefoner. Den er bare 1/2.4 tomme stor, med en pikselstørrelse på 1.12μm, og har hele 21 Mp.

Sony-brikken bruker så kalt stablet sensor som betyr at fotosensorene for rødt, grønt og blått, slås sammen til en. De kaller teknikken APCS (Active Pixel Color Sampling), hvor prosessoren kombinerer informasjonen fra RGB ved ta tre lynraske eksponeringer. Akkurat hvor raskt det går, sier Sony ikke noe om, men vi håper det er så raskt at det ikke påvirker bilder tatt med lengre lukkertider.

Sony Active Pixel ColorFordelene med en slik bildebrikke, er at hver sensor kan være større og følsomheten øker. Det kan bety betydelig bedre egenskaper med mindre bildestøy i lite lys.

Den nye bildebrikken støtter også videoopptak i 4K, og har hele 192 fokuspunkter som skal være overlegent mye raskere og mer presis på bevegelige motiver. Den skal også ha bedre egenskaper når man tar HDR-bilder – høydynamisk modus hvor kameraet kompenserer for for eksempel motlys ved å lyse opp skygger som vist på bildet under.

I skrivende stund er det ikke klart hvilken mobil som blir den første med Sonys 21 Mp brikke, men vi gjetter på at det blir neste generasjon Xperia-mobil fra Sony.

Sony exmor hdr

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Følg Lyd & Bilde