Sonus faber hyller Stradivari

De har lange tradisjoner med hyllestmodeller, Il Cremonese er det nyeste fra Sonus faber, som hyller en Stradivari-fiolin.

Skrevet av / 19.10.15 - 14:06
Sonus faber hyller Stradivari

Formen er velkjent, for Il Cremonese har samme formfaktor og tekniske løsninge som den store Lilium-høyttaleren har. De har vi selvsagt testet, den testen leser du her.

Men tilbake til Il Cremonese. Den berømte fiolinen laget av Stradivari, fikk sitt navn i 1961 da den ble den første Stradivari-fiolinen som ble en permanent del av Museo del Violino i Cremona, sin kolleksjon.

Høyttaleren ved samme navn, er den nyeste i Sonus fabers Homage-serie som alltid er kalt opp etter berømte instrumentbyggere eller instrumentene de bygget i området rundt Cremona i Nord-Italia.

Sf_Il Cremonese (6)Il Cremonese er litt mindre enn Lilium og har seks høyttalerelementer i hvert kabinett. Diskant og mellomtoneelementene sitter i et eget kabinett i kabinettet, skjermet fra vibrasjoner og resonanser, og er montert på sin egen aluminiumsbaffel.

De to 18 cm basselementene på fronten, er litt mindre påkostedee utgaver av de samme elementene som er montert i Lilium, men Il Cremonese mangler de store subbasselementene i bunnen av kabinettet. Som er hjulpet av en passiv bass på toppen.

Sf_Il Cremonese (3)Her sitter det i stedet to 22 cm basselementer på siden av hvert kabinett, som fungerer som en integrert subwoofer. Høyttaleren er bygget opp av flere kammer, med ulike akustiske egenskaper, slik at det skal skapes et tilpasset miljø til de ulike elementenes arbeidsområde.

I tillegg bruker Sonus faber kraftig avstivning og topp- og bunnplaten i Avional, fungerer som dempere for energien inni høyttaleren.

Sf_Il Cremonese (5)Når Il Cremonese blir tilgjengelig, vil potensielle kunder kunne velge mellom rød lakk eller valnøttutførelse. Prisen er ikke kjent, men den blir rimeligere enn Lilium.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top