Search
Generic filters

Sonus faber hyller Stradivari

De har lange tradisjoner med hyllestmodeller, Il Cremonese er det nyeste fra Sonus faber, som hyller en Stradivari-fiolin.

Formen er velkjent, for Il Cremonese har samme formfaktor og tekniske løsninge som den store Lilium-høyttaleren har. De har vi selvsagt testet, den testen leser du her.

Men tilbake til Il Cremonese. Den berømte fiolinen laget av Stradivari, fikk sitt navn i 1961 da den ble den første Stradivari-fiolinen som ble en permanent del av Museo del Violino i Cremona, sin kolleksjon.

Høyttaleren ved samme navn, er den nyeste i Sonus fabers Homage-serie som alltid er kalt opp etter berømte instrumentbyggere eller instrumentene de bygget i området rundt Cremona i Nord-Italia.

Sf_Il Cremonese (6)Il Cremonese er litt mindre enn Lilium og har seks høyttalerelementer i hvert kabinett. Diskant og mellomtoneelementene sitter i et eget kabinett i kabinettet, skjermet fra vibrasjoner og resonanser, og er montert på sin egen aluminiumsbaffel.

De to 18 cm basselementene på fronten, er litt mindre påkostedee utgaver av de samme elementene som er montert i Lilium, men Il Cremonese mangler de store subbasselementene i bunnen av kabinettet. Som er hjulpet av en passiv bass på toppen.

Sf_Il Cremonese (3)Her sitter det i stedet to 22 cm basselementer på siden av hvert kabinett, som fungerer som en integrert subwoofer. Høyttaleren er bygget opp av flere kammer, med ulike akustiske egenskaper, slik at det skal skapes et tilpasset miljø til de ulike elementenes arbeidsområde.

I tillegg bruker Sonus faber kraftig avstivning og topp- og bunnplaten i Avional, fungerer som dempere for energien inni høyttaleren.

Sf_Il Cremonese (5)Når Il Cremonese blir tilgjengelig, vil potensielle kunder kunne velge mellom rød lakk eller valnøttutførelse. Prisen er ikke kjent, men den blir rimeligere enn Lilium.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.