TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Skjær dine egne vinylplater

Hvis du vil ha en helt personlig, analog vinyllyd, da har Teenage Engineering en plateskjæremaskin til deg. Og den er billig!

forfatter
Publisert 08.10.22 - 18:01

Det er noe magisk med vinylplater. Den taktile nytelsen ved å ta platen i hendene, sammen med den varme, analoge lyden.

Men hvorfor nøye seg med å kjøpe vinylplater – som for øvrig er hinsides dyre – når du kan lage dine egne hjemme på kjøkkenbordet?

Svenske Teenage Engineering er kjent for sine finurlige og interessante påfunn. De har blant annet gjenskapt Stig Carlssons klassiske OD-11-høyttaler, laget en moderne transistorradio, man kan remixe med. Og de har i samarbeid med IKEA laget den hackbare høyttaleren Frekvens.

Denne gangen har teenage-ingeniørene samarbeidet med japanske Yuri Suzuki, og sammen har de laget en plateskjæremaskin til hjemmebruk, kalt PO-80 record factory. Og for å gjøre det enda mer unikt må du montere den selv. Noe som skal være nokså enkelt, og ikke krever bruk av verktøy.

Når maskinen er satt sammen, trenger man kun å koble til en analog signalkilde, legge på en av de medfølgende skjærbare vinylplatene, senke skjærenålen og sette igang. Vanskeligere er det ikke ifølge Teenage Engineering.

En plateskjæremaskin til €150? Det kan du kjøpe fra Teenage Engineering. (Foto: Teenage Enginering)

Når platen er ferdig, kan den spilles av på PO-80 ved hjelp av den mer normale tonearm og pickup. Det er en innebygd høyttaler samt en analog 3,5 mm minijackutgang. Om platene også kan spilles på en konvensjonell platespiller, finner vi ikke informasjon om på nettsiden. Vi regner med at det er mulig, men at man nok burde la være for pickupens skyld.

Som alt annet fra Teenage Engineering er PO-80 record factory laget med et glimt i øyet og en stilsikker sans. Lyden er ekte lo-fi, men definitivt gjenkjennelig. Og prisen er kun EUR 150 (1.500 kroner). Noe som er kun en tyvendel av den eneste andre plateskjæremaskinen til hjemmebruk som vi kjenner til, fra Phonocut.

Det følger med fem blanke vinylplater i pakken, og man kan få fem ekstra plater for EUR 20. Ekstra skjærehoder kan kjøpes for EUR 15.

Maskinen har for øvrig blitt solgt tidligere i en utgave laget av den japanske leketøysprodusenten Gakken.

 

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En helt spesiell forsterker McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 pluss 150 watts beist.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Følg Lyd & Bilde