High-End 2012

Audioquest DragonFly er en USB-DAC som ikke er større enn en minnepinne. Med hodetelefonforsterker integrert.
Annonse
Annonse
forfatter

Dragonfly er high-end messens minste og største nyhet på én gang. Den lille USB-pinnen har alt integrert på et lite kretskort. Der sitter en 24-bit/96 kHz digitalomvandler (asynkron for de som måtte lure), og den finner selv ut om du har koblet til et par hodetelefoner, eller en vanlig RCA til minijack lydkabel.

Den kan med andre ord brukes som DAC til et par aktive høyttalere, levere lyd til forsterkeren i anleggets linjeinngang, eller drive de aller fleste hodetelefonene med letthet.

En lysdiode indikerer hvilken samplefrekvens som brukes, ved å skifte farge. 96 Khz for eksempel, gir et hvitt lys, mens standard 44,1 kHz gir blått lys.

Annonse

En liten demo med en Macbook og et par AKG K272HD hodetelefoner, var oppklarende. Ganske vanlige iTunes-filer spilt av over datamaskinens hodetelefonutgang, lød slankt, tamt og sjelløst. Med Dragonfly innkoblet, kom bassen bedre frem, klangen ble fyldigere, og det ble mer sprut i dynamikken.

Lovende altså, for den lille mikro-DAC-en, som er i butikkene i juni, til litt i overkant av 2000 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.