Search
Generic filters

Se! En Technics platespiller!

Technics fortsetter sitt comeback med en ny platespiller, trådløs hifi og hodetelefoner.

Mange av oss som vokste opp på 70- og 80-tallet, husker Technics hi-fi, også platespillerene. Den yngre garde kjenner kanskje til DJ-spillerne SL1200, 1210 og så videre, men det er lenge siden de gikk ut av produksjon.

I fjor relanserte Panasonic-konsernet Technics med svinedyre high-end forsterkere og høyttalere. I år fortsetter de med blant annet en helt ny platespiller.

Les testen av Technics dyreste anlegg her.

Foreløpig er det bare en protoype, og den er ikke i salg før en gang i 2016. Men den ser allerede ut som noe vi vil ha. Hvert fall teste.

Spilleren har ikke fått noen spesifikasjoner ennå, men den er direktedrevet med børsteløse motorer som gires elektrisk for rask oppstart og stabil rotasjon.

Technics Grand Class Music Server ST-G30 wholeLenge før platespilleren finnes i butikkene, kommer Technics Grand Class G30-serie med en ST-G30 musikkserver (bildet over) og en SU-G30 nettverksspiller med innebygget 50 w forsterker (bildet under).

Musikkserveren har innebygget CD-spiller, slik at man kan rippe CD-er bit-perfect og lagre på serverens innebyggede SSD.

Nettverkspilleren som støtter tilkobling via DLNA,Wifi (AirPlay) ethernet, USB og Bluetooth, skal etter sigende ha en ekstremt lav jitterstøy og bakgrunnstøy. Digitalomvandleren jobber forresten med opp til 384-kHz/32-bit prosessering, og støtter avspilling av DSD-filer: DSD11.2 MHz.

Den har også platespillerinngang, og analog lydinngang.

Technics Grand Class Network Audio Amplifier SU-G30 Main

Det kommer også et upmarket alt-i-ett-anlegg kalt SC-C500, med CD-spiller og høyttalere som sprer lyd 270-grader, og en EAH-T700 hodetelefon for de kresne, som skal rekke helt til 100Hz (!).

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.