TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
CYBER MONDAY // - 12 MND 50%!
Nyhet

Rotel Diamond Series med Michi-gener

Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC

forfatter
Publisert 25.06.22 - 10:00

Japanske Rotel feirer 60 år og slipper to interessant produkter de kaller Rotel Diamond Series. Som består av den integrerte RA-6000 og DT-6000 DAC Transport, som er en CD-spiller med digitale inn- og utganger.

Rotel sier at forsterkeren er basert på teknologien vi kjenner fra Michi-serien, som er Rotels high-end forsterkere. Det lover veldig godt, for vi har bare gode erfaringer med Michi-forsterkerne.

For RA-6000s del, betyr det håndviklede transformatorer, 200 w i 8 ohm og 350 w i 4 ohm. Som burde rekke i massevis til selv de mest tungdrevne høyttalere.

rotel ra 6000 diamond series 2 x 200 w class ab avec dac ti 384 khz 32 bits et compatibilite mqa 0656193
Rotel Diamond Series RA-6000

Forsterkeren som veier massive 19 kilo, har både analoge og digitale innganger. Den har ikke strømming over Wi-Fi, men Bluetooth med apt-X HD som støtter AAC, blant annet. Rotel sier at den takler høyoppløste formater som MQA, men det fungerer selvsagt ikke med Bluetooth. Da må man koble seg til forsterkeren via enten de tre optiske eller koaksiale inngangene, eller USB-inngangen på baksiden.

RA-6000 har også platespillerinngang for MM-pickup.

Rotel RA6000 bak Rotel RA6000 innvendig
<
>
Rotel RA6000 innvendig

 

 

CD-spilleren DT-6000 DAC Transport, støtter også MQA og har asynkron USB-inngang i tillegg til optisk og koaksia. Spillerens åttekanals ESS Sabre ES9028PRO DAC, takler PCM-lydformat opp til 32-bit 384 kHz.

Den har som man også kan se, ubalanserte og balanserte XLR-utganger.

Rotel DT6000 bak
Rotel DT-6000 bak

Rotel-komponentene skal være klare i løpet av juli, prisene er oppgitt til 4500 Euro for forsterkeren, og 2300 Euro for CD-spilleren.

image
DT-6000
Les også Det beste high-end-kjøpet Den ser ut som den koster over hundre tusen kroner. Den koster "bare" halvparten. Og lyden, da!
Michi X3 lifestyle(2)
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
L&B Techcast episode 7 I denne episoden snakker vi om TV og lydplanker. Hvor stor skal TV-en være? Skal du velge LED, QLED eller OLED? Hvorfor er lyden på TV-en så dårlig at du trenger en lydplanke og subwoofer i tillegg?
Følg Lyd & Bilde