Regas referansespiller

Denne tok det 40 år å lage.
Annonse
Annonse
forfatter

Etter sju år med prøving og feiling, er Rega endelig klar med sitt nye flaggskip, Naiad. Den følger naturligvis de samme prinsippene som en Rega til 3500 kr, men her er alt dratt ut i det helt ekstreme.

Da spilleren startet som en idé i Roy Gandys hode, og etterhvert havnet som en skisse på et ark, startet en sju år lang prosess frem mot platespilleren du ser på bildene her.

Den ser ikke å veldig forskjellig ut fra prototypen jeg så hos Rega i England, for et par år siden, men siden mitt besøk hos Roy Gandy, har de jobbet mye med konstruksjonen.

Alle spillerne fra Rega er bygget så lette og stive som mulig, for at resonanser ikke skal ha noe sted å gjøre av seg. Naiad er bygget på et ultralett chassic i karbonfiber med en kjerne i porøs Rohacell, og med keramiske avstivere.

Mange har klødd seg i hodet og panner har hatt nærmest permanenter furer, i undring over hvordan man skal løse elementære konstruksjoner, som lageret akslingen skal rotere i. En messingkule i et stållager? Komposittplast og aluminium? Løsningen ble aluminiumsoksid – Ziorconia – som den hvite keramiske tallerkenen roterer i.

Armen ligner en RB1000 som vi har testet før, men den ble veiet og funnet for tung, så valget falt på et armrør in polert titan, påmontert en Aphelion 2 MC-pickup. Med en så lett plinth, ga det ingen mening å bruke en arm med mye masse, så derfor falt valget på titan.

Så etter over 40 års erfaring med platespillere, sju års utvikling, og over én million kroner i smådeler, har Rega endelig blitt ferdig med Naiad. Som forøvrig spiller på et drømmaktig pianostykke, som kan lyde forskjellig avhengig av hvordan det spilles.

Naiad leveres med alt man ser på bildene, en veggbrakett i karbonfiber, en Rega Atlas nåletrykksvekt, en ekstern strømforsyning i Regas fullstørrelse referansekabinett, verktøy og kabler for montering, og Regas bok om historien deres.

Alt er pakket i en trekasse, og samlet koster en Rega Naiad cirka 350.000 kr, avhengig av hvilken vei pund-kursen svinger.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?