Nyhet

Regas referansespiller

Denne tok det 40 år å lage.
forfatter

Etter sju år med prøving og feiling, er Rega endelig klar med sitt nye flaggskip, Naiad. Den følger naturligvis de samme prinsippene som en Rega til 3500 kr, men her er alt dratt ut i det helt ekstreme.

Da spilleren startet som en idé i Roy Gandys hode, og etterhvert havnet som en skisse på et ark, startet en sju år lang prosess frem mot platespilleren du ser på bildene her.

Den ser ikke å veldig forskjellig ut fra prototypen jeg så hos Rega i England, for et par år siden, men siden mitt besøk hos Roy Gandy, har de jobbet mye med konstruksjonen.

Alle spillerne fra Rega er bygget så lette og stive som mulig, for at resonanser ikke skal ha noe sted å gjøre av seg. Naiad er bygget på et ultralett chassic i karbonfiber med en kjerne i porøs Rohacell, og med keramiske avstivere.

Mange har klødd seg i hodet og panner har hatt nærmest permanenter furer, i undring over hvordan man skal løse elementære konstruksjoner, som lageret akslingen skal rotere i. En messingkule i et stållager? Komposittplast og aluminium? Løsningen ble aluminiumsoksid – Ziorconia – som den hvite keramiske tallerkenen roterer i.

Armen ligner en RB1000 som vi har testet før, men den ble veiet og funnet for tung, så valget falt på et armrør in polert titan, påmontert en Aphelion 2 MC-pickup. Med en så lett plinth, ga det ingen mening å bruke en arm med mye masse, så derfor falt valget på titan.

Så etter over 40 års erfaring med platespillere, sju års utvikling, og over én million kroner i smådeler, har Rega endelig blitt ferdig med Naiad. Som forøvrig spiller på et drømmaktig pianostykke, som kan lyde forskjellig avhengig av hvordan det spilles.

Naiad leveres med alt man ser på bildene, en veggbrakett i karbonfiber, en Rega Atlas nåletrykksvekt, en ekstern strømforsyning i Regas fullstørrelse referansekabinett, verktøy og kabler for montering, og Regas bok om historien deres.

Alt er pakket i en trekasse, og samlet koster en Rega Naiad cirka 350.000 kr, avhengig av hvilken vei pund-kursen svinger.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.