Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rega Reference EBLT drive belt

Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.

Skrevet av / 14.03.21 - 12:00
Rega Reference EBLT drive belt

En platespiller er en høyst mekanisk innretning, følsom for vibrasjoner, interferens og elektromagnetisk stråling. I det hele tatt, er en platespiller en innretning hvor alt, hver lille detalj, kan være avgjørende for lydkvaliteten.

Derfor finnes det mange ulike retninger, altså måter å lage platespillere på, selv om grunnprinsippet med en roterende tallerken i vater, og en nål som genererer elektrisitet, er fundamentalt det samme for alle platespillere.

Noen, som Rega, foretrekker å rotere tallerkenen ved hjelp av en rem. Den kan være av ulike materialer, men det vanligste er gummi.

En jevn og flat eller rund rem i gummi eller silikon, er avgjørende for presisjon, og Rega lager sine egne remmer med en maskin som de selv hevder er bedre på å kutte remmene helt nøyaktig. Slik at remmen ikke påvirker lyden negativt.

Nå har de funnet en måte å lage drivremmen enda bedre på, og den  nye Rega Reference EBLT remmen, lover å redusere avvik som wow og flutter på alle Regas platespillere.

Illustrasjonen viser sammenligningen med en vanlig rem på Regas aller billigste platespiller, Planar 1, og samme spiller med den nye Reference EBLT-remmen.

I Regas målinger viser de til at standardremmen gir et W&F-avvik på 0.253 prosent, den allerede tilgjengelige Advanced EBLT-remmen har et mindre avvik på 0.162 prosent, mens den nye  Reference EBLT-remmen klarer å redusere avvikene enda mer, til 0.075 prosent.

Med bedre rotasjonstabilitet, får man mer korrekt hastighet, og redusert avvik gir bedre lyd.

Den vil etter hvert bli standarremmen på Planar 8 og Planar 10, men kan selvsagt brukes på alle Rega platespillere, fra Planar 1.

Les også Analog innertier Regas flaggskip lyder guddommelig og er verdt hver krone, selv om det kanskje ikke ser ut som man får særlig mye for pengene.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top