Nyhet

Linn Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC
forfatter

Helt siden de skapte platespilleren Sondek LP12, har skotske Linn gått sine egne veier. Kløktige hoder har i 50 år forsøkt å finne ut hvordan man kan forbedre noe om så ned til minste detalj, hvis det kan gjøre lyden bedre.

Derfor er det for eksempel bare designet som er lik t på en LP12 fra 1981, og en fra 2021.

Men som mange vet, Linn er mer enn den ikoniske LP12, og i de senere årene har nettverksspillerne deres seilt opp som en slags digital arvtaker til den analoge og høyst mekaniske avspillingen.

Bare ta Klimax DSM/2, som vi nylig testet. En helt fabelaktig spiller som takler alt.

Nå synger den på siste verset, for Linn har jobbet en god stund med å utvikle en ny digitalomvandler, som skal erstatte Katalyst-kretsen som har eksistert siden 2018.

Organik DAC

Den nye hjernen kalles Organik DAC, og Linn sier at de har klart å senke støygulvet og forvrengningen med -20 dB. – Vi har aldri sett bedre målinger, sier Phil Budd, senioringeniør hos Linn.

Digitalkretsen er utvilket hos Linn, og Organik DAC arkitekturen, vil hvert fall i første omgang bare bli brukt i de ulike versjonene  av flaggskipet Klimax DSM.

Organik DAC blir også tilgjengelig som en oppgradering til Klimax Exaktbox og de aktive høyttalerne Klimax 350 med innebygget DAC.

Digitalomvandleren er en 24-bit 384 kHz DAC, somstøtter FLAC, ALAC, WAV, DSD (64/128/256), MP3, WMA (ikke lossless), AIFF, AAC, OGG.

Samt avspilling fra Tidal, Qobuz, Spotify Connect, Airplay, Roon, TuneIn, og Calm Radio.

Spilleren kommer i ulike versjoner. Klimax DSM er den mest komplette utgaven, med balanserte og ubalanserte utganger, tre analoge innganger hvorav en er balansert, ethernet for nettverkstrømming, optisk ethernet, USB, optisk og to koaksiale BNC-innganger.

I tillegg kan den leveres med fire HDMI-inn og en HDMI ARC.

Det blir også mulig å velge utgaven Klimax System Hub uten analoge utganger, hvis man for eksempel skal ha nettverksspilleren integrert i et eksisterende system med en for- eller integrert forsterker i sentrum.

De har også en Exakt link med tilkobling til Linn Ulrika rett i streameren, og de nye Klimax-enhetene kommer også i et nytt design, med et aluminiumschassis frest ut av ett stykke.

Volumkontrollen er redesignet, og er laget i et stykke glass og roterer i et messinglager ikke ulike hva platespillere bruker.

Hver enkelt spiller er satt sammen av én person hos Linn i Skottland, og spilleren bærer signaturen til vedkommende.

Og her er prisene:

Klimax DSM, 367.500 kr, Klimax DSM AV, 367.500 kr og Klimax System Hub, 183.800 kr.

 

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.