Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Linn Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

Helt siden de skapte platespilleren Sondek LP12, har skotske Linn gått sine egne veier. Kløktige hoder har i 50 år forsøkt å finne ut hvordan man kan forbedre noe om så ned til minste detalj, hvis det kan gjøre lyden bedre.

Derfor er det for eksempel bare designet som er lik t på en LP12 fra 1981, og en fra 2021.

Men som mange vet, Linn er mer enn den ikoniske LP12, og i de senere årene har nettverksspillerne deres seilt opp som en slags digital arvtaker til den analoge og høyst mekaniske avspillingen.

Bare ta Klimax DSM/2, som vi nylig testet. En helt fabelaktig spiller som takler alt.

Nå synger den på siste verset, for Linn har jobbet en god stund med å utvikle en ny digitalomvandler, som skal erstatte Katalyst-kretsen som har eksistert siden 2018.

Organik DAC

Den nye hjernen kalles Organik DAC, og Linn sier at de har klart å senke støygulvet og forvrengningen med -20 dB. – Vi har aldri sett bedre målinger, sier Phil Budd, senioringeniør hos Linn.

Digitalkretsen er utvilket hos Linn, og Organik DAC arkitekturen, vil hvert fall i første omgang bare bli brukt i de ulike versjonene  av flaggskipet Klimax DSM.

Annonse

Organik DAC blir også tilgjengelig som en oppgradering til Klimax Exaktbox og de aktive høyttalerne Klimax 350 med innebygget DAC.

Digitalomvandleren er en 24-bit 384 kHz DAC, somstøtter FLAC, ALAC, WAV, DSD (64/128/256), MP3, WMA (ikke lossless), AIFF, AAC, OGG.

Samt avspilling fra Tidal, Qobuz, Spotify Connect, Airplay, Roon, TuneIn, og Calm Radio.

Spilleren kommer i ulike versjoner. Klimax DSM er den mest komplette utgaven, med balanserte og ubalanserte utganger, tre analoge innganger hvorav en er balansert, ethernet for nettverkstrømming, optisk ethernet, USB, optisk og to koaksiale BNC-innganger.

I tillegg kan den leveres med fire HDMI-inn og en HDMI ARC.

Det blir også mulig å velge utgaven Klimax System Hub uten analoge utganger, hvis man for eksempel skal ha nettverksspilleren integrert i et eksisterende system med en for- eller integrert forsterker i sentrum.

De har også en Exakt link med tilkobling til Linn Ulrika rett i streameren, og de nye Klimax-enhetene kommer også i et nytt design, med et aluminiumschassis frest ut av ett stykke.

Annonse

Volumkontrollen er redesignet, og er laget i et stykke glass og roterer i et messinglager ikke ulike hva platespillere bruker.

Hver enkelt spiller er satt sammen av én person hos Linn i Skottland, og spilleren bærer signaturen til vedkommende.

Og her er prisene:

Klimax DSM, 367.500 kr, Klimax DSM AV, 367.500 kr og Klimax System Hub, 183.800 kr.

 

 

Annonse

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

High-end nettverksspiller får Organik DAC

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.