Platespiller

Rega RP8 er definitivt ikke som andre platespillere, og hvert fall ikke som andre Rega-spillere. Sjekk dette:
forfatter

Ved siden av Linn, Dual og Thorens, er det få som er så kjent for platespillere som engelske Rega. De har nærmest spesialisert seg på å lage enkle, vellydende spillere for folk flest.

Men de har også mer påkostede spillere, som P9 til drøye 30.000 kr, og nå dukker snart enda en opp.

RP8 skal den hete. Og slik ser den ut med støvlokket på:

Tilsynelatende som en hvilken som helst, sort platespiller, men RP8 er unik på flere måter. Det er en spiller med to chassiser. Et innerchassis som ser skåret ut,  i magnesium og fenol, og er svært stiv og samtidig lett.

På over- og undersiden er det montert forsterkninger som også har en dempende effekt, og her sitter også den nye RB808-armen, lageret og den remdrevne innertallerkenen. Det ytre chassiset er totalt frakoblet innerchassiset, og er strengt tatt bare der for å ha et sted å hengsle støvlokket fast.

Man kan faktisk bare bruke innerchassiset om man ønsker, og ikke trenger støvlokket.

Spilleren leveres med RB808 som er en ny håndbygget tonearm med tilpasset kabling, svært små toleranser i opphenget, og høy stivhet i armrøret.

RP8 leveres med Regas separate TTPSU strømforsyning med 33 1/3 og 45 rpm hastighetskifter, som driver en vibrasjonsløs 24V motor.

Rega har gått bort fra de keramiske tallerkene og i RP8 brukes det en tredelt glasstallerken, med mesteparten av massen mot ytterkanten for jevnest mulig rotasjonshastighet.

Rega RP8 kan leveres uten pickup, eller med Regas fine Apheta MC-pickup montert.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.