IFA 2010:

Få vet at Onkyo er en av de gode gamle japanske high-end produsentene. Selv om fokuset senere år har vært på glimrende receivere, har de en rik historie, som kommer til liv i den nye high-end serien.

R for Reference kan man si, for alle fire i den nye stereoserien er påkostede produkter. Serien består av effektforsterker, radio, CD-spiller og en forforsterker med både analoge og digitale innganger.
Hvilken gjør forforsterkeren P-5000R til 1700 Euro spesielt interessant. For med digitale innganger kan man koble til eksterne digitalkilder, som en laptop eller en mediespiller som Apple TV, og benytte forforsterkerens 192 kHz/32-Bit digitalkonverter for mer nøyaktig signalbehandling og bedre lydkvalitet.

Forforsterkeren er meget velutstyrt med platespillerinngang, og USB-inngang i skjønn forening. Som moderne forsterkere med respekt for seg selv bør ha.

Effektforsterkeren M-5000R til 2500 Euro, har de klassiske effektmeterne som tidligere tiders Onkyo-forsterkere har kledd bedre enn de fleste. Japansk finesse og kvalitetskrav har virkelig fått forsterkeren til å se lekker ut, og flere amerikanske high-end produsenter hvis navn skal forbli unevnt, har mye å lære her.
Forsterkeren leverer kontinuerlig 150 w i hver kanal, og har hele 100.800 μF strømkapasitet til rådighet, så vi ser frem til å teste denne.
CD-spilleren C-5000R  til 1500 Euro, kan brukes som en ren avspillemekanisme, slik at man kan koble den til forforsterkerens digitale innganger, og har derfor en ekstra presis klokkegenerator ombord, for det digitale signalet, men en nøyaktighet på <0.5 ppm.

R-serien forventes å nå butikkene i løpet av høsten, vi håper å komme tilbake med en test, i mellomtiden finnes det mer Onkyo-informasjon her.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.