Ny bestselger fra Rega

Regas mest kjente platespiller kommer i ny utgave hvor alt er nytt, forhåpentlig til det bedre.

Skrevet av / 22.02.16 - 09:00
Ny bestselger fra Rega

Salget av platespillere øker tross at ‘alle’ strømmer musikk. Det samme skjer med salget av vinylplater, som selger bedre enn CD-er i mange markeder. Derfor er det ikke det minste rart at engelske Rega lanserer nye modeller, og nå er det en av bestselgernes tur.

Den klassiske Planar 3, eller RP3 som den også kalles, kommer i en helt ny utgave til våren. Den skiller seg fra den versjonen vi testet, ved at alt unntatt formfaktoren er endret.

Den viktige tonearmen er ny og kalles RB 330. Opphenget er nytt og armen stivere, med lavere friksjon enn på forgjengeren. Kosmetiske forbedringer som tydeligere markeringer av nåletrykksvekt og anti-skating, har følge av en ny 100 gram motvekt i stål, mens kablene av lavere kapasitans og ender i et par solide Neutrik-plugger.

En helt ny laminert plint med hvit eller sort akryllakkering, er stivere og akustisk dempet med nydesignede føtter som skal være bedre til å dempe vibrasjoner.

En ny 12 mm tykk glasstallerken, hviler på en stiverer innertallerken med et nytt messinglager under, som fordeler vekten bedre og har snevrere toleranser for mykere rotasjon.

Den nye spilleren forventes inn på lager i slutten av april, til 8.995 kroner med en Elys 2 MM-pickup.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

Scroll to Top