Naim SuperUniti – ny alt-i-ett forsterker

Naim utvider den populære Uniti-serien med en ny toppmodell.
Annonse
Annonse
forfatter

Naim har hatt stor suksess med sine Uniti-produkter som forener klassisk hi-fi med moderne krav. Du får alt du trenger i en boks, inkludert iPod-tilkobling, DAB/FM/internett-radio, flust med digitale/analoge innganger, streaming-mulighet og innebygd forsterker. Nesten som en surroundreceiver, men med bare to kanaler, og ribbet for alt som ikke har noe med lyden å gjøre.

Da kan det låte riktig bra, noe det også gjør etter vår erfaring med test av Uniti og Unitiqute. Begge produktene traff spikeren såpass bra både når det gjaldt funksjonalitet og lydkvalitet at vi kåret dem til Årets lydprodukter for 2009 og 2010.

Nå tar Naim Uniti-konseptet et steg videre, og denne gangen har de valgt å hente mye teknikk fra de virkelig gromme modellene sine, nærmere bestemt forsterkeren SuperNait og D/A konverteren Naim DAC. Med større strømforsyning og 80 watt per kanal (8 ohm) har SuperUniti reserver nok til å drive store høyttalere.

Streaming-delen er også oppgradert, med muligheten til å spille av høyoppløste 192kHz/24 bit musikkfiler via trådløst eller kablet nettverk. Digitalkonverteren har et bufferminne som skal sikre problemfri overføring og eliminere jitter fra digitalkildene. SuperUniti har iPod-inngang, og kan dessuten styres via iPhone eller iPad via iOS-appen n-Stream.

Naim gjør i tillegg et nummer ut av den analoge, men digitalt styrte volumkontrollen, som skal sikre optimal lydkvalitet enten man spiller lavmælt eller på full guffe. Og med feelgood-faktoren som kjennetegner Naims lydprodukter kan vi tenke oss at volumrattet raskt vris mot høyre…

Pris: ca 35.000 kroner

www.naimaudio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.