Nå kommer Nagaoka

Platespillere er populært, og de er enkle å få god lyd fra, man trenger bare en god pickup.
forfatter

Aldri hørt om Nagaoka? De lager pickuper til platespillere og holder som navnet sier, til i Japan. Nå kommer de hit.

De holdt på siden 1940 og lager pickuper som er litt utenom det vanlige. Nagaoka lager så kalt moving permalloy pickuper, som generer strøm ved å bevege en liten metallegering med samarium kobolt-magneter i en spole, som betyr at det er lite masse i bevegelse. Det gir raskere responser og god sporingsevne for boronnålen, som er utskiftbar.

Pickupene fra Nagaoka kan også leveres påmontert SME-fatning som passer i alle armer med tilsvarende innfesting. Som for eksempel armen på den velkjente platespilleren Technics SL-1210.

Nakaoka-pickupene starter på 995 kr for MP-100, mens toppmodellen MP-500 koster 7995 kr.

Norsk importør er Elektronisk Bureau.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.