Search
Generic filters

Mer stereo fra Pioneer

Etter det som nesten kan kalles en tørke, lanserer Pioneer en rekke nye stereoprodukter.

Pioneer har en lang tradisjon for svært bra stereoforsterkere og CD-spillere. De ble gradvis borte fra kataloger og butikkhyller, da fokuset ble flyttet til plasma-tv og hjemmekino.

Etter suksessen med de rådyre high-end høyttalerne – og forsterkerne – fra Pioneer-eide TAD, er det endelig klart for en rekke nye stereoprodukter.

Les testen av TAD R1 her.

Med priser som starter på 2000 kr for en integrert forsterker, og fortsetter oppover med til sammen fem modeller, SACD-spiller e og radio, ser det lyst ut for alle som ønsker seg god lyd for relativt lite penger.

Den foreløpige toppmodellen heter A-70, og finnes i sølv eller sort. Den er spesaltrimmet hos AIR Studios i London, for best mulig lyd.

Her får man 2 x 50 effekt i 8 ohm, 2 x 70 wi 4 ohm, klasse D forsterkning som er langt mer effektiv enn den tradisjonelle AB-varianten, og digitale innganger. Man kan koble digitale lydkilder og bruke forsterkerens integrerte 192 Khz / 32 bit (ESS SABRE32) digitalkonverter, som garantert vil forbedre lyden fra de fleste digitale kilder.

Foruten nevnte A-70, slippes også A-50, A-30, A-20 og A-10, SACD-spillerne PD-50, PD-30 og PD-10.

Nettverkspillerne N-50 og N-30, som støtter trådløs lydoveføring med AirPlay, er allerede gammelt nytt, og vi har skrevet om dem før.

Blytunge A-70, sett fra toppen, uten topplokk.

Alle de nevnte modellene er enten i butikk, eller på vei ut i butikk i løpet av de neste ukene.

Sist, men ikke minst, er en rekke med tre AirPlay-høyttalere. En kompakt modell kalt A1, den bærbare og batteridrevne A3, og toppmodellen A4 (XW-SMA1, XW-SMA3, og XW-SMA4).

Her er et bilde av A4, som er trimmet av Andrew Jones, mannen bak de nevnte TAD-høyttalerne.

De trådløse høyttalerne støtter også trådløs strømming via DLNA 1.5 og Pioneers Wireless Direct, som gjør det mulig å srømme direkte til høyttaleren. Uten å måtte gå via et trådløst nettverk.I A4 får man en 10 cm subwoofer med egen bassrefleksport, to 7,6 cm mellomtoneelementer, og to 19 mm diskanter.

Følg med, tester kommer!

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.