TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh MR89

Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.

forfatter
Publisert 15.06.22 - 16:00

Radio er en utømmelig kilde til informasjon og underholdning. Lyden kan til og med være riktig god. For eksempel fra direkteoverførte konserter, eller live studioinnspillinger. Men radio er også begrenset av smalere båndbredde og redusert dynamikk. Det gjelder dessverre både for FM- og DAB-radio, og i enda større grad for AM-båndet.

Dermed blir veldig dyre radioer et produkt for spesielt interesserte. Noen av dem kan sikkert se nytten av McIntosh nye MR89, som er en FM/AM-radio for entusiastene. Aller helst med et McIntosh-anlegg fra før, hvor MR89 vil smelte pent inn i McIntosh lett gjenkjennelige design.

MR89 Angle Right background
MR89 med fjernkontroll

Av åpenbare årsaker er radioen nærmest ubrukelig i Norge, hvor det utelukkende finnes noen få nærradiostasjoner igjen på FM-båndet.

McIntosh har gjort mye for at MR89 skal plukke radiosignaler uten støy eller interferens. Brukeren kan selv justere følsomheten, og mottakeren skal klare å gjengi veldig kraftige radiosignaler uten oppbrytning eller forvrengning, og hente svake signaler uten at det følger med hørbar støy.

Den støtter RDS som viser hva man lytter til, og har analoge 60 dB styrkemetere for hver kanal. Man kan lagre over 20 stasjoner, og søke automatisk etter flere, fra fronten på MR89 eller med den medfølgende fjernkontrollen.

MR89 Back
MR89 bak

Som man kan se har den både balanserte og ubalanserte utganger, men også koaksial og optisk diigitalutgang for tilkobling til en ekstern DAC.

MR89 blir neppe hyllevare hos den lokale hifispesialisten, og må nok spesialbestilles. I USA er prisen oppgitt til 5500 USD, ikke småpenger for en radio.

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde