Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh MR89

Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.

Skrevet av / 15.06.22 - 16:00
McIntosh MR89

Radio er en utømmelig kilde til informasjon og underholdning. Lyden kan til og med være riktig god. For eksempel fra direkteoverførte konserter, eller live studioinnspillinger. Men radio er også begrenset av smalere båndbredde og redusert dynamikk. Det gjelder dessverre både for FM- og DAB-radio, og i enda større grad for AM-båndet.

Dermed blir veldig dyre radioer et produkt for spesielt interesserte. Noen av dem kan sikkert se nytten av McIntosh nye MR89, som er en FM/AM-radio for entusiastene. Aller helst med et McIntosh-anlegg fra før, hvor MR89 vil smelte pent inn i McIntosh lett gjenkjennelige design.

MR89 Angle Right background
MR89 med fjernkontroll

Av åpenbare årsaker er radioen nærmest ubrukelig i Norge, hvor det utelukkende finnes noen få nærradiostasjoner igjen på FM-båndet.

McIntosh har gjort mye for at MR89 skal plukke radiosignaler uten støy eller interferens. Brukeren kan selv justere følsomheten, og mottakeren skal klare å gjengi veldig kraftige radiosignaler uten oppbrytning eller forvrengning, og hente svake signaler uten at det følger med hørbar støy.

Den støtter RDS som viser hva man lytter til, og har analoge 60 dB styrkemetere for hver kanal. Man kan lagre over 20 stasjoner, og søke automatisk etter flere, fra fronten på MR89 eller med den medfølgende fjernkontrollen.

MR89 Back
MR89 bak

Som man kan se har den både balanserte og ubalanserte utganger, men også koaksial og optisk diigitalutgang for tilkobling til en ekstern DAC.

MR89 blir neppe hyllevare hos den lokale hifispesialisten, og må nok spesialbestilles. I USA er prisen oppgitt til 5500 USD, ikke småpenger for en radio.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top