Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh MDA200 med Roon-støtte

Sju digitale innganger med HDMI.

Skrevet av / 17.11.22 - 16:00
McIntosh MDA200 med Roon-støtte

De fleste forsterkerne fra McIntosh, forforsterkere og integrerte, har en digital modul med digitalkonverter – DAC – hvor man kan koble til digitale lydkilder. Men McIntosh har ikke hatt en frittstående DAC før denne.

MDA200 er rett og slett McIntosh digitale modul med DAC, DA2, pakket inn i et kabinett med egen strømforsyning. Den er litt mer enn det, fordi her får man analoge utganger, også balanserte XLR-utganger, og til sammen sju digitale innganger.

Foto: McIntosh

Teknisk sett er den basert på en åttekanals og 32-bits ESS-DAC, såkalt Quad Balanced, med forbedret dynamisk område og lavere  harmonisk forvrengning.

Som man kan se av baksiden, har MDA220 en USB-inngang som støtter DSD512 og DXD-filer opp til 384kHz. De øvrige inngangene som koaksial og optisk, støtter opptil 24-bit/192kHz lydfiler. Inngangen merket MCT, er en DIN-kontakt for tilkobling til McIntosh SACD/CD-spillere med MCT-utgang, og gjør MDA200 i stand til å dekode DSD-filene på SACD-er.

HDMI-inngangen støtter lydretur (ARC) og brukes når man vil koble tv-lyden til anlegget. McIntosh har også klargjort MDA200 for Roon-streamere.

MDA200 er priset til 4000 USD, tett på 50.000 kr her hjemme, og er tilgjengelig senere på året.

Foto: McIntosh

 

McIntosh MA9500

Raffinert kraftverk

McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top