High-end

Legendariske McIntosh er overtatt av Fine Sounds, som også eier Wadia, Sonus faber og Audio Research.
forfatter

De nye eierne er italienske, og overtok Sonus faber for bare et par år siden, og eier også den nord-amerikanske distributøren Sumiko.

McIntosh som har drevet med high-end lyd lengre enn de fleste, har tidligere vært eid av bilstereoprodusenten Clarion, D&M Holdings som også har Denon og Marantz i rekkene, men havner for første gang på lenge i hendene på folk som bare driver med high-end lyd.

Det kan være bra for McIntosh, som har hatt et oppsving i senere år, men produkter som de nye MCD-serien CD-spillere med digitale innganger, store monoforsterkere som MC2kW på 2000 W, og nye rør- og transistorforsterkere.

Den siste vi testet er MC275 50th Anniversary, som du kan lese om her.

I følge Mauro Grange, som er leder av Fine Sounds Group, skal McIntosh introduseres i nye markeder, og muliggjør synergier med de andre merkene i gruppen, som man kan dra fordeler av.

Så får vi se hvordan neste generasjon McIntosh-produkter påvirkes av nye eieres ambisjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.