De kunne selvsagt bygget alt dette inn i et stort kabinett, men i en forforsterker er det det lav spenning og mye følsom elektronikk. Såd derfor kan de lønne seg å dele den to kabinetter.
Det blir naturligvis dyrere, men i denne prisklassen – høy – er det ikke så viktig.
For her er lyden det aller viktigste, og når man flytter strømforsyning og strømstyring til et eget kabinett, reduserer man faren for interferens og senker støygulvet i forforsterkeren.
I McIntosh C12000, er forforsterkermodulen delt i to kanaler (dual mono) i det kabinettet alle lydkildene kobles til. Her er det til sammen 12 innganger, seks av dem balanserte og to er til platespiller med enten MM- eller MC-pickup.
Forforsterkeren er en ren analog konstruksjon, og leveres ikke med McIntosh DAC-modul.
De to platespillerinngangene bruker i likhet med linjetrinnet, vakuumrør i forsterkerleddet, fire 12AX7A, i balansert konfigurasjon, og her kan man selv tilpasse kapasitans og belastning (Ohm) til pickupen man nåtte ha.
Den todelte forforsterkeren er klar for levering i Nord-Amerika, i løpet av desember, hvor den er oppgitt til 16.000 USD, eller 8000 USD per modul. Legg til mva på 160.000 kr, og du har en indikasjon på hva den vil koste her hjemme.
Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
- Over 6000 produkt-tester
- Unngå bomkjøp med våre råd og guider
- Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Alltid oppdatert på siste nytt
- Nyhetsbrev rett i innboksen
- L&B TechCast - en podcast av L&B
- Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
- Ingen bindingstid, si opp når du vil!
Kommentarer
Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.