TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh C12000 i to deler

Ny forforsterker med alt inkludert.

forfatter
Publisert 18.11.21 - 16:00

De kunne selvsagt bygget alt dette inn i et stort kabinett, men i en forforsterker er det det lav spenning og mye følsom elektronikk. Såd derfor kan de lønne seg å dele den to kabinetter.

Det blir naturligvis dyrere, men i denne prisklassen – høy – er det ikke så viktig.

For her er lyden det aller viktigste, og når man flytter strømforsyning og strømstyring til et eget kabinett, reduserer man faren for interferens og senker støygulvet i forforsterkeren.

I McIntosh C12000, er forforsterkermodulen delt i to kanaler (dual mono) i det kabinettet alle lydkildene kobles til. Her er det til sammen 12 innganger, seks av dem balanserte og to er til platespiller med enten MM- eller MC-pickup.

Forforsterkeren er en ren analog konstruksjon, og leveres ikke med McIntosh DAC-modul.

De to platespillerinngangene bruker i likhet med linjetrinnet, vakuumrør i forsterkerleddet, fire 12AX7A, i balansert konfigurasjon, og her kan man selv tilpasse kapasitans og belastning (Ohm) til pickupen man nåtte ha.

Den todelte forforsterkeren er klar for levering i Nord-Amerika, i løpet av desember, hvor den er oppgitt til 16.000 USD, eller 8000 USD per modul. Legg til mva på 160.000 kr, og du har en indikasjon på hva den vil koste her hjemme.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend