Nyhet

McIntosh C12000 i to deler

Ny forforsterker med alt inkludert.
forfatter

De kunne selvsagt bygget alt dette inn i et stort kabinett, men i en forforsterker er det det lav spenning og mye følsom elektronikk. Såd derfor kan de lønne seg å dele den to kabinetter.

Det blir naturligvis dyrere, men i denne prisklassen – høy – er det ikke så viktig.

For her er lyden det aller viktigste, og når man flytter strømforsyning og strømstyring til et eget kabinett, reduserer man faren for interferens og senker støygulvet i forforsterkeren.

I McIntosh C12000, er forforsterkermodulen delt i to kanaler (dual mono) i det kabinettet alle lydkildene kobles til. Her er det til sammen 12 innganger, seks av dem balanserte og to er til platespiller med enten MM- eller MC-pickup.

Forforsterkeren er en ren analog konstruksjon, og leveres ikke med McIntosh DAC-modul.

De to platespillerinngangene bruker i likhet med linjetrinnet, vakuumrør i forsterkerleddet, fire 12AX7A, i balansert konfigurasjon, og her kan man selv tilpasse kapasitans og belastning (Ohm) til pickupen man nåtte ha.

Den todelte forforsterkeren er klar for levering i Nord-Amerika, i løpet av desember, hvor den er oppgitt til 16.000 USD, eller 8000 USD per modul. Legg til mva på 160.000 kr, og du har en indikasjon på hva den vil koste her hjemme.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.