Search
Generic filters

Mark Levinson fornyer seg

At alt dette skal på testbenken, er brennsikkert. Eller hva sies om Mark Levinsons første integrerte på mange år, en 32-bits DAC, SACD-spiller med ALT, og en forforsterker i to kabinetter?

Så veldig billig blir det ikke, men så er Mark Levinson – og alltid har vært – ekte high-end. Helt siden starten for 40 år siden, har de bare laget verstingutstyr. Det er ikke noe annerledes denne gangen.

NO 52 kalles den fete forforsterkeren i to kabinetter. Den er naturligvis bygget opp som to diskrete monodeler, med en heftig strømforsyning med spenningsregulator og filter til hver av dem. Og litt til. Den har flere konfigurerbare balansere og ubalanserte innganger, platespillerinngang for MM- og MC-pickup, og utgang til en separat surroundprossessor.

No 52 skal koste 25.000 dollar i USA. Norsk pris er ikke kjent, men regn med et par hundre tusen norske kroner, med mva.

No 585 er den første integrerte forsterkeren siden No 383 for 12 år siden. 585 ligner litt på forgjengeren, men fargekombinasjonen på den nye frontplaten har byttet plass.

Som i forforsterkeren finnes det her også platespillerinngang for MM- og MC-pickup, men i tillegg til de vanlige analoge lydinngangene, har den seks digitale innganger!

Den bruker en 32-bit/192kHz digitalomvandler som skal løfte lydkvaliteten fra de fleste digitale lydkilder. Og har HDMI 1.3-inngang for HD-lyd, USB, AES/EBU, og koaksiale S/PDIF-innganger. Samt USB og S/PDIF digitale utganger, i følge pressemeldingen.

Forsterkeren på 2 x 225 w, har også bass managment og lav- og høypassfilter for styring av en tilkoblet subwoofer.

No 585 skal koste 10.000 dollar i USA. Norsk pris er ikke kjent her heller, men regn med at den havner et lite stykke under hundre tusen norske kroner, med mva.

SACD-spilleren No 519 med to 32-bit/192kHz DAC-er, blir billigere. Den koster bare  8.000 dollar, og har fire digitalinnganger, USB-inngang, og både AES/EBU digitalutgang (110 ohm), og HDMI 1.3 som slipper ut DSD-formate fra  SACD til en DAC med HDMI inn, og med støtte for Lossless PCM-lyd.

Digitalomvandleren No 560 til hyggelige 6000 dollar (kanskje 50.000 NOK?), har to  HDMI-innganger med DSD-støtte, tre USB-innganger, to optiske og to koaksiale S/PDIF-innganger, og AES/EBU-inn.

Den har også separert og isolert digitale og analoge kretser og bruker forskjellige strømforsyninger til hver av dem, for minimal interferens. Og i tillegg kjører den asynkron klokking av DAC-en, for å redusere jitterstøy.

De første av de nye Mark Levinson-produktene er allerede bestilt til test….

 

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link