CES 2012

At alt dette skal på testbenken, er brennsikkert. Eller hva sies om Mark Levinsons første integrerte på mange år, en 32-bits DAC, SACD-spiller med ALT, og en forforsterker i to kabinetter?
Annonse
Annonse
forfatter

Så veldig billig blir det ikke, men så er Mark Levinson – og alltid har vært – ekte high-end. Helt siden starten for 40 år siden, har de bare laget verstingutstyr. Det er ikke noe annerledes denne gangen.

NO 52 kalles den fete forforsterkeren i to kabinetter. Den er naturligvis bygget opp som to diskrete monodeler, med en heftig strømforsyning med spenningsregulator og filter til hver av dem. Og litt til. Den har flere konfigurerbare balansere og ubalanserte innganger, platespillerinngang for MM- og MC-pickup, og utgang til en separat surroundprossessor.

No 52 skal koste 25.000 dollar i USA. Norsk pris er ikke kjent, men regn med et par hundre tusen norske kroner, med mva.

No 585 er den første integrerte forsterkeren siden No 383 for 12 år siden. 585 ligner litt på forgjengeren, men fargekombinasjonen på den nye frontplaten har byttet plass.

Annonse

Som i forforsterkeren finnes det her også platespillerinngang for MM- og MC-pickup, men i tillegg til de vanlige analoge lydinngangene, har den seks digitale innganger!

Den bruker en 32-bit/192kHz digitalomvandler som skal løfte lydkvaliteten fra de fleste digitale lydkilder. Og har HDMI 1.3-inngang for HD-lyd, USB, AES/EBU, og koaksiale S/PDIF-innganger. Samt USB og S/PDIF digitale utganger, i følge pressemeldingen.

Forsterkeren på 2 x 225 w, har også bass managment og lav- og høypassfilter for styring av en tilkoblet subwoofer.

No 585 skal koste 10.000 dollar i USA. Norsk pris er ikke kjent her heller, men regn med at den havner et lite stykke under hundre tusen norske kroner, med mva.

Annonse

SACD-spilleren No 519 med to 32-bit/192kHz DAC-er, blir billigere. Den koster bare  8.000 dollar, og har fire digitalinnganger, USB-inngang, og både AES/EBU digitalutgang (110 ohm), og HDMI 1.3 som slipper ut DSD-formate fra  SACD til en DAC med HDMI inn, og med støtte for Lossless PCM-lyd.

Digitalomvandleren No 560 til hyggelige 6000 dollar (kanskje 50.000 NOK?), har to  HDMI-innganger med DSD-støtte, tre USB-innganger, to optiske og to koaksiale S/PDIF-innganger, og AES/EBU-inn.

Den har også separert og isolert digitale og analoge kretser og bruker forskjellige strømforsyninger til hver av dem, for minimal interferens. Og i tillegg kjører den asynkron klokking av DAC-en, for å redusere jitterstøy.

De første av de nye Mark Levinson-produktene er allerede bestilt til test….

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.