Mark Levinson fornyer seg
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Mark Levinson fornyer seg

At alt dette skal på testbenken, er brennsikkert. Eller hva sies om Mark Levinsons første integrerte på mange år, en 32-bits DAC, SACD-spiller med ALT, og en forforsterker i to kabinetter?

forfatter
Publisert 13.01.12 - 12:00

Så veldig billig blir det ikke, men så er Mark Levinson – og alltid har vært – ekte high-end. Helt siden starten for 40 år siden, har de bare laget verstingutstyr. Det er ikke noe annerledes denne gangen.

NO 52 kalles den fete forforsterkeren i to kabinetter. Den er naturligvis bygget opp som to diskrete monodeler, med en heftig strømforsyning med spenningsregulator og filter til hver av dem. Og litt til. Den har flere konfigurerbare balansere og ubalanserte innganger, platespillerinngang for MM- og MC-pickup, og utgang til en separat surroundprossessor.

No 52 skal koste 25.000 dollar i USA. Norsk pris er ikke kjent, men regn med et par hundre tusen norske kroner, med mva.

No 585 er den første integrerte forsterkeren siden No 383 for 12 år siden. 585 ligner litt på forgjengeren, men fargekombinasjonen på den nye frontplaten har byttet plass.

Som i forforsterkeren finnes det her også platespillerinngang for MM- og MC-pickup, men i tillegg til de vanlige analoge lydinngangene, har den seks digitale innganger!

Den bruker en 32-bit/192kHz digitalomvandler som skal løfte lydkvaliteten fra de fleste digitale lydkilder. Og har HDMI 1.3-inngang for HD-lyd, USB, AES/EBU, og koaksiale S/PDIF-innganger. Samt USB og S/PDIF digitale utganger, i følge pressemeldingen.

Forsterkeren på 2 x 225 w, har også bass managment og lav- og høypassfilter for styring av en tilkoblet subwoofer.

No 585 skal koste 10.000 dollar i USA. Norsk pris er ikke kjent her heller, men regn med at den havner et lite stykke under hundre tusen norske kroner, med mva.

SACD-spilleren No 519 med to 32-bit/192kHz DAC-er, blir billigere. Den koster bare  8.000 dollar, og har fire digitalinnganger, USB-inngang, og både AES/EBU digitalutgang (110 ohm), og HDMI 1.3 som slipper ut DSD-formate fra  SACD til en DAC med HDMI inn, og med støtte for Lossless PCM-lyd.

Digitalomvandleren No 560 til hyggelige 6000 dollar (kanskje 50.000 NOK?), har to  HDMI-innganger med DSD-støtte, tre USB-innganger, to optiske og to koaksiale S/PDIF-innganger, og AES/EBU-inn.

Den har også separert og isolert digitale og analoge kretser og bruker forskjellige strømforsyninger til hver av dem, for minimal interferens. Og i tillegg kjører den asynkron klokking av DAC-en, for å redusere jitterstøy.

De første av de nye Mark Levinson-produktene er allerede bestilt til test….

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kraftig forsterker med strømming Kan leveres med strømmemodul og phono-trinn.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend