Marantz Model 30 og SACD 30n

Ny hi-fi-serie fokuserer på lydkvalitet.
Annonse
Annonse
forfatter

Jeg husker ikke når det var, kanskje på midten av 80-tallet. Marantz hadde akkurat lansert en ny forsterkerserie, som så ut som en kopi av forsterkerne på 60-tallet. Med fire store potmetere på hver side av vertikale skyvepotmere for tonekontroll. Heritage mener jeg å huske at jeg hørte dem si, og det var en spinoff av Marantz Model 30 og andre forsterkere fra en svunnen tid.

Denne gangen har de ikke falt for fristelsen og laget et nytt produkt i retro-design, men den nye 30-serien henter mye av inspirasjonen fra Model 30, og Marantz har rett og slett bare kalt den nye integrerte forsterkeren, Model 30.

Klassisk Marantz med diskret Champagne-farge.

Ikke særlig originalt, men til deres forsvar skal det sies at både det ytre og det indre, er svært moderne og det er egentlig bare navnet igjen fra 60-tallet her. Og ambisjonene.

Model 30 i sort.

For Marantz sier at målet har vært å gjenskape et tidløst, musikalsk og pasjonert utrykk, hvor både det ytre og det innvendige er i fokus.

De to første produktene i 30-serien, har vært under utvikling siden 2017, og produseres i Shirakawa i Japan, men er utviklet i Europa.

Annonse
De to diskrete HDAM-modulene kan ses oppe til venstre for den sorte trafoen.

Den integrerte Model 30 er bygget rundt som en diskret analog tokanals integrert forsterker, med uavhengige strømforsyninger for forforsterkerdelen, og utgangstrinnet. Forforsterkeren har sin egen ringkjernetransformator som er dobbeltskjermet slik at den ikke skal påvirke omkringliggende kretser.

En lynrask switch mode strømforsyning forer utgangstrinnet på 2 x 100 w effekt med strøm (2 x 200 w i 4 ohm), og forsterkeren har helt nye spesialbyggede diskrete HDAM-forsterkermoduler, og forforsterker, phono-trinn og utgangstrinnene er adskilt på hver sine kretskort.

Model 30 har kun ubalanserte innganger, Marantz valgte bort balanserte fordi lydforbedringene var for marginale, i ft. kostnadene.

Forsterkeren har også innganger for platespiller, enten med MC- eller MM-pickup, og Marantz sier at de har lagt seg i selen for å lage en phono-modul som ikke skal stå noe tilbake for linjeinngangene. På fronten kan man velge belastningsimpedans på Moving Coil-pickuper i tre trinn, MC Low som er 33 ohm, MC Mid er 100 ohm og MC High gir 390 ohm.

Den har også en hodetelefonutgang med en HDAM-forsterkermodul bak.

SACD 30n

SACD 30n i sort, på toppen av en sort Model 30.

CD-spilleren på toppen, her vist i sort, er også en nettverkspiller. Den spiller CD- og SACD-er, men har også innebygget USB-DAC, og Heos-strømmeplattformen som brukes av Denon og Marantz.

Annonse
Foruten digitale innganger og Heos strømming, har SACD 30n også lydutganger med styring av lydvolumet fra fjernkontrollen.

CD-spilleren har tre digitale innganger i tillegg til USB, og ethernet-inngang for strømming av musikk over wi-fi hjemme. Spillerens unike digitalomvandler (DAC) takler det meste av signaler og musikkformater, og støtter høyoppløst lyd, 24-bits FLAC fra 44,1 kHz til 192 kHz, DSD, Apple Lossless og MP3 selvsagt, og den har noe Marantz kaller Marantz Musical Mastering (MMM) istedet for en konvensjonell DAC.

SACD 30n med Marantz egen SACDM-3L avspillemekanikk, HDAM-moduler, Heos-strømming og fire digitale innganger.

MMM-kretsen konverterer PCM (CD 44,1 kHz) til DSD 11,2 MHz og bruker to systemklokker for å gi en så nøyaktig oppsampling som mulig, opptil 384 kHz.

Konverteringen av det digitale DSD-signalet til analog, foregår med HDAM-moduler på utgangene til spilleren. Som også har en innebygget, egenutviklet hodetelefonutgang med en egen HDAM SA2-forsterkermodul.

Priser

Hodetelefonutgang.

Marantz Model 30 og SACD 30n er begge tilgjengelige i løpet av september, prisene er omlag 3000 Euro for hver av den, drøyt 30.000 kr. Dermed plasserer Marantz seg midt i feltet med konkurrerende produkter fra Hegel, NAD, Naim og Technics.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde