High-end

Ventetiden er snart over. Nå er det ikke lenge til Mark Levinson ultraforsterkere er klar til levering. Om de er verdt å vente på, gjenstår å høre.
forfatter

Det nærmer seg et år siden Mark Levinson presenterte sine nye high-end produkter. Blant dem den integrerte forsterkeren No 585 på 2 x 225 w, og digitalomvandleren Nº560 med 32-bit/192kHz DAC-er.

De kan du lese mer om her.

Tidligere har de også presentert den massive effektforsterkeren Nº53, med 1 KW effekt i 4 ohm, per kanal. Men forforsterkeren som skal matche Mark Levinsons toppmodell, har latt vente på seg. Nº52 som den kalles, er i salg i januar 2013.

Nº52 er satt sammen av to diskrete monodeler, med en heftig strømforsyning med spenningsregulator og filter til hver av dem. Forforsterkeren har flere konfigurerbare balanserte og ubalanserte innganger, platespillerinngang for MM- og MC-pickup, og utgang til en separat surroundprossessor. Norsk pris er ikke kjent, men i USA skal den koste 25.000 dollar i USA. Et par hundre tusen norske kroner, med mva, vil vi tro.

Sist gang vi testet en forsterker fra Mark Levinson, måtte vi hente frem de fineste superlativene, hvis lykken står den kjekke bi, kan det hende du kan lese en test av de nye forsterkerne fra den kanten, om noen måneder.

Så får vi se om også de fortjener våre superlativer.

Nº52 facts:
• Two-piece chassis with separate control box and analog box

• Dual Monaural construction and signal paths/routing

• AC regeneration circuitry

• 7 Analog inputs: 3 XLR and 4 RCA stereo input pairs

• Phono input with support for both MM and MC cartridges

• Aux output path: 1 XLR and 1 RCA stereo pairs w/ fixed/variable volume and independent source selection

• Main outputs: 2 XLR and 2 RCA stereo pairs (identical w/ volume)

• Ethernet, RS-232, IR and 12V trigger system control ports

• Rear-panel USB (A) connector for software updates

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.