Search
Generic filters

Kvalitet lønner seg

En europeisk undersøkelse viser at nedlasting av album øker sterkt, og at det er høyoppløst kvalitet som kundene vil ha.

Sony Electronics Europe har sammen med musikktjenesten Qobuz gjennomført en undersøkelse med et i våre øyne intressant resultat. Det visar seg nemlig at albumsalgene øker sterkt – delvis takket være introduksjonen av nye høykvalitetsformater for musikk. 84 prosent av konsumentene svarte at de ville foretrekke å lytte på et helt album i strekk, dersom det var i høyoppløst lyd.

Samtidig rapporterer Qobuz, som er spesialisert på høyoppløst lyd, at salget av enkeltsanger og album i høyoppløste formater for første gang oversteg antallet nedlastinger av lavre oppløsning i september 2014. Totalt sto salget av høyoppløst lyd for 53 prosent av alle nedlastinger, mot 11 prosent i april 2014.

Undersøkelsen er gjennomført blant 2000 personer som oppgir musikk som sin fremste interesse. Salgstatistikken for nedlasting kommer fra musikkplattformen Qobuz som i øyeblikket finnes i åtte europeiske land: Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike, Sveits, Nederland, Belgia, Luxemburg og Frankrike.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.