Stereo

Rotel RA-1570 er en ny integrert forsterker, med fire digitale og en USB-inngang. Helt i tråd med moderne tider. Kraftig er den også.
Annonse
Annonse
forfatter

De fleste som har eid en Rotel-forsterker vil kunne skrive under på at det er solide, og vellydende saker. De gjør det alltid bra i våre tester, derfor er vi ekstra spent på RA-1570. En 2 x 120 w kraftig integrert forsterkere. Med fire digitalinnganger for digitale lydkilder, som tv, kabel-tv-mottaker, DAB-radio og laptop. For eksempel. Den har to koaksiale og to optiske digitalinnganger, og en USB-inngang, som alle kan velges fra fronten, eller fjernkontrollen.

På fronten er det i tillegg en USB-kontakt for lading og tilkobling av nettbrett, smartmobil eller iPod.

Forsterkeren har en 24-bit/192kHz digitalkonverter (Wolfson WM8740), som stort sett er standard i våre dager, og den analoge delen av forsterkeren er påkostet med en massiv strømforsyning.

Spesielt utvalgte høykapasitets kondensatorer og en stor ringkjernetrafo, skal gi både nok, og ikke minst stabile strømlevereanser. Også når forsterkeren er under press. I tillegg til digitale og vanlige analoge innganger, har RA-1570 også et par balanserte XLR-innganger, for lydkilder med balansert lydutgang.

RCD1750

Annonse

I samme serie kommer også en ny CD-spiller, RCD-1570. Den bruker samme 24-bits digitalkonverter som forsterkeren, og har i likhet med den, spesielt utvalgte komponenter som spenningsregulatorer, kondensatorer, motstander og strømforsyningskomponenter.

Spilleren har balanserte utganger, og passer således godt sammen med forsterkeren.

RA-1570 og RCD-1570 er i salg i slutten av juni, til 11.995 kr for forsterkeren, og 6.995 kr for CD-spilleren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!