TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

JBL L75ms Music System

JBL har nettopp lansert et nytt, komplett musikkanlegg i samme stil som deres populære Classic-høyttalere. Hvis lyden er i samme klasse, kan L75ms bli riktig spennende!

Trådløse høyttalere og musikkanlegg finnes i alle slags prisklasser og fasonger: De kompakte systemene er ikke nødvendigvis noen erstatning for et stort, fullblods stereoanlegg med separate høyttalere, men kan gjøre en glimrende jobb som et anlegg nummer to. Om ikke til stua, så kanskje til kontoret eller kjøkkenet?

Nå er JBL på banen med et nytt anlegg som muligens vil pirre interessen hos hardbarka hi-fi entusiaster. JBL L75ms henvender seg til entusiastene som vil ha et enkelt og anvendelig musikkanlegg, uten å kompromisse på lydkvaliteten.

JBL L75ms Music System

Det nye lydsystemet er tydelig inspirert av JBLs øvrige høyttalere i Classic-serien: med et kabinett kledd i valnøttfinér og en grill i svart Quadrex-skum har anlegget en klar retro-stil. På innsiden er det imidlertid proppfullt av moderne finesser, og JBL/Harman ser ut til å ha ganske høye ambisjoner når det kommer til lydgjengivelsen.

JBL L75ms JBL-L75ms-2 JBL-L75ms-3-scaled JBL-L75ms-4
<
>
JBL L75ms. (Foto: JBL)

L75ms bruker et treveis høyttalersystem med to 1″ titan diskantdomer, en 4″ mellomtone og to 5 1/4″ basselementer i bassrefleks-kabinett, som drives av dedikerte forsterkerkanaler med DSP. Høyttaleren er buet foran for å sikre en god spredning av lyden. En innebygd 32-bit/192kHz DAC sørger for at JBL-høyttaleren kan takle høyoppløste lydformater. Musikkavspillingen kan styres via fjernkontroll eller JBLs Musiclife app.

Tilkoblingsmulighetene er også gode, med både Wi-Fi, Bluetooth, Airplay 2, Chromecast så vel som Ethernet. JBL har inkludert en phonoinngang (MM) så du kan koble til vinylspinneren din, og HDMI ARC til TV-lyden. Interessant nok finnes det også en subwoofer-utgang på baksiden.

Aner vi en aktuell konkurrent til Naim Mu-so og andre påkostede bordhøyttalere? Det blir vår jobb å finne ut av, for det frister definitivt å bestille JBL L75ms til test!

Pris og tilgjengelighet

JBL L75ms lanseres i løpet av høsten 2021, til en pris på 1500 US dollar (Ca 16500 kr inkl moms). Norsk pris er ennå ikke bekreftet.

Den råeste ­bordhøyttaleren Glem de andre. Naim Mu-so 2 setter standarden for lydkvalitet.

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.